Digitoday

Tinder alkaa seurata käyttäjiensä sijaintia – myös silloin kun et käytä sovellusta

Julkaistu:

Tinder
Tinder yrittää yhdistää samoissa paikoissa viihtyviä käyttäjiä. Paikkatietoja voi kuitenkin muokata ja poistaa.
Seuranhakupalvelu Tinder testaa rajatulla käyttäjäjoukolla uutta paikkatietoon perustuvaa palvelua, kertoo The Verge -verkkolehti. Tarkoituksena on yhdistää Tinderin käyttäjiä, jotka käyvät samoissa paikoissa, esimerkiksi baareissa tai puistoissa.

Jos Tinderin käyttäjä on antanut sovellukselle luvan paikkatiedon käyttöön, sovellus tallentaa käyttäjän sijainnin silloinkin, kun sovellusta ei käytetä. Tinder ei kuitenkaan näytä käyttäjän sijaintia reaaliaikaisesti, vaan vasta jonkun, tarkemmin määrittelemättömän ajan kuluttua.

Tämän jälkeen Tinder alkaa näyttää käyttäjille muita, jotka ovat vierailleet samoissa paikoissa. Käyttäjät voivat myös itse muuttaa sijaintitietoja, jos sovellus on paikantanut heidät väärin. Tinderin mukaan se ei myöskään näytä muille esimerkiksi terveyskeskuksia, käyttäjiensä koteja tai muita paikkoja, jotka eivät ole ”sosiaalisia”.

Käyttäjät voivat myös itse muuttaa Tinderissä sijaintitietoja, jos sovellus on paikantanut heidät esimerkiksi väärään kahvilaan. Sijainteja voi myös poistaa, sekä ottaa koko paikannuksen pois päältä.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Tinder ei ole ilmoittanut, milloin ja missä se aikoo ottaa paikannusominaisuuden käyttöön. The Vergen julkistamista ruutukaappauksista päätellen toiminto vaikuttaa olevan kuitenkin jo pitkällä.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt