Digitoday

Gmail sai todella näppärän uudistuksen – toimii vain Chromessa

Julkaistu:

Gmail
Googlen uudistuva Gmail tarjoaa entistä paremman offline-toimintatilan.
Googlen Gmail-sähköpostia voi nyt käyttää ilman nettiyhteyttä suoraan Gmailin sisällä, 9to5Google kertoo.

Offline-toiminto edellyttää vähintään Chrome-selaimen versiota 61. Tällä hetkellä ajantasainen versio on 66. Esimerkiksi Firefoxissa se ei toimi, selvisi IS Digitodayn testissä.

Toiminnolla voi kirjoittaa, hakea, poistaa ja arkistoida sähköposteja silloin, kun nettiyhteyttä ei ole saatavilla. Muutokset synkronoidaan Googlen palvelimien kanssa, kun yhteys palaa.

Löydät toiminnon Gmailin asetuksista oikean yläkulman hammasrattaan takaa. Asetus-valikon Offline-tila-välilehti päästää kytkemään sen päälle. Google varaa offline-käyttöä varten enintään 15 gigatavua levytilaa. Voit valita, kuinka pitkältä aikaväliltä viestit ladataan koneellesi. Vaihtoehdot ovat 7, 30 ja 90 päivää.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Voit lisäksi päättää, mitä Google tekee offline-tiedoille, kun kirjaudut ulos Google-tililtäsi. Google joko tuhoaa tiedot tai säilyttää ne.

Testissämme offline-tila toimi odotetusti. Oletusasetuksilla Gmail kykeni testaajan tietokoneessa esittämään 75 viimeisintä sähköpostia. Kasvattamalla aikaväliä 30 päivän oletuksesta määrä olisi kasvanut.

Offline-tila toimii vain, jos käytät Gmailin uutta versiota, joka tuli saataville huhtikuussa. Muussa tapauksessa asetusten Offline-tila-välilehti tarjoaa vain erillistä Gmail Offline -sovellusta netitöntä käyttöä varten.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt