Facebook laajentaa testiä: Yhä useampi voi löytää uudet näppäimet - Digitoday - Ilta-Sanomat

Facebook laajentaa testiä: Yhä useampi voi löytää uudet näppäimet

Facebook antaa yhä useamman käyttäjän näyttää mielipiteensä vastenmielisistä kommenteista.

30.4.2018 13:07

Facebook laajentaa uuden palautenäppäimen kokeilua verkkopalvelussaan uusille käyttäjille, kertoo The Next Web -verkkolehti. Yhä useammat Facebookin käyttäjät saavat jatkossa yksinkertaisen keinon piilottaa epämiellyttävät kommentit.

Käytänössä uudet näppäimet ovat pienet ylös- ja alaspäin osoittavat nuolet, jotka ovat Facebookissa kommenttien jälkeen. Facebook alkoi testata ominaisuutta viime helmikuussa, jolloin 5 prosenttia palvelua Android-puhelimella englanniksi käyttävistä yhdysvaltalaisista sai uudet näppäimet sovellukseensa. Nyt Facebook on laajentamassa testiä laajemmalle käyttäjäkunnalle.

Jos et näe yllä olevaa Twitter-viestiä, voit nähdä sen tästä.

Facebook on korostanut, ettei alaspäin osoittava nuoli tarkoita samaa kuin käyttäjien usein toivoma ”ei tykkää” -peukku, eli sitä ei ole tarkoitus käyttää, jos ei satu pitämään esimerkiksi jonkun mielipiteestä.

Sen sijaan yhtiö toivoo, että valintaa käytetään hyökkäävien, harhaanjohtavien tai muuten asiattomien kommenttien ilmiantamiseen. Facebookissa tosin on jo keinoja, joilla voi raportoida esimerkiksi palvelussa kielletystä aineistosta.

Alaspäin osoittavan nuolen klikkaaminen piilottaa kommentin, mutta vain klikkaajalta, ja kommentti jää näkyviin muille käyttäjille. Facebook ei myöskään näytä kommentin vieressä kuinka moni käyttäjä on antanut sille miinusäänen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?