Digitoday

Windows 10:n suurpäivitys tulee tänään: Mukana viisi kätevää piilotettua toimintoa

Julkaistu:

Windows 10
Windows 10:n April 2018 Update tulee vihdoin. Tässä on viisi toimintoa, joista et ole ehkä vielä kuullut.
Microsoftin suuri päivitys Windows 10 -käyttöjärjestelmään on vihdoin valmis viime hetken myöhästymisen jälkeen. Cnet ja PCWorld listasivat April 2018 Updaten vähemmän tunnettuja, mutta silti hyödyllisiä ominaisuuksia.

1. Tietotuho

Windows 10:tä on alusta alkaen arvosteltu käyttötietojen keräämisestä. Windows 10 on saamassa päivityksen myötä paremmat tietosuoja-asetukset, mutta sen lisäksi käyttöjärjestelmän Tietosuoja-valikon Palaute ja diagnostiikka -osioon on nyt lisätty uusi nappi. Se tuhoaa kaikki Microsoftin keräämät diagnostiikkatiedot laitteeltasi. Tietojasi voi kuitenkin yhä olla Microsoftin palvelimilla ja nämä tiedot pitää poistaa eri kautta.

2. Sovellusjumit auki

Windows 10 saa uuden tavan sulkea jumittunut sovellus. Asetuspolussa Järjestelmä > Sovellukset > Sovellukset ja ominaisuudet voi nyt etsiä jumittavan ohjelman ja sulkea sen lisäasetuksista. On kuitenkin epäselvää, onko uusi tapa kätevämpi kuin vanha kunnon Ctrl-Alt-Delete ja sovelluksen lopettaminen Tehtävienhallinnan kautta.

3. Parempi pelipalkki

Windows 10:n pelipalkki oman pelaamisensa jakamiseen tai tallentamiseen on saanut pari uudistusta. Palkkiin on ilmestynyt kello ja uusia nappeja tietokoneen kameran ja mikrofonin avaamista ja sulkemista varten. Jos haluat käyttää pelipalkkia pelivideoiden tekemiseen, katso tuore vinkkijuttumme.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

4. Kätevä bluetooth-paritus

Laitteiden liittäminen Windows 10:een bluetooth-yhteydellä on perinteisesti vaatinut asetusten plaraamista. April 2018 Updaten myötä Windows 10 kuittaa liitettävästä laitteesta tulleet parituskyselyt automaattisesti toiminnolla, joka englanniksi kulkee nimellä Swift Pair. Toimintoon liittyy kuitenkin huolia väärinkäytöstä ruuhkaisissa paikoissa, kuten lentokentillä. Toisaalta toistaiseksi toiminnon tuki rajoittuu vain Microsoftin Surface Precision Mouse -hiireen.

5. Fontteja Microsoftin kauppaan

Uusia fontteja eli kirjasimia voi nyt ladata suoraan Microsoft Store -kaupasta, johon pääsee Windows 10:n alalaidan ostoskassikuvakkeesta. Valikoima on toistaiseksi kovin rajallinen, mutta lataamisen jälkeen fonttien lihavointia tai leveyttä voi säätää Windowsin valikoissa. Mutta älä siis lataa näitä fontteja ennen kuin sinulla on uusi Windows-versio käytettävissäsi.

Näin jakelu alkaa

Microsoft on ilmoittanut, että April 2018 Update tulee saataville tänään maanantaina. Se tarkoittaa, että halukkaat voivat ladata sen käsipelillä, mutta sitä ei vielä tarjota automaattisesti tietokoneellesi.

Tavallisten käyttäjien kannattaa odottaa siihen saakka, että Windows alkaa päivityksestä hälyttää. Windows Centralin mukaan päivityksen laajempi pusku tietokoneisiin on alkamassa 8. toukokuuta, mutta silloinkin sitä tarjotaan vasta rajatusti. Voi kulua useita viikkoja ennen kuin sinä saat sen.

Voit myös halutessasi estää päivityksen asentamisen toistaiseksi muuttamalla Windowsin asetuksia.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt