Digitoday

Tällainen on rajusti uudistunut Gmail – näin saat heti käyttöön

Julkaistu:

Gmail
Maailman suuriman sähköpostipalvelu Gmailin ulkonäkö muuttuu ja se saa uusia merkittäviä toimintoja.
Google uudisti Gmail-sähköpostipalvelunsa. Muutokset koskevat ennen kaikkea sen selaimella käytettävää web-versiota. Osa uudistuksista ei ole heti käytettävissä, mutta voit päästä kokeilemaan jo uutta Gmailia parilla klikkauksella.

The Vergen mukaan kaikki eivät voi heti kytkeä uutta Gmailia päälle, ja ensimmäiset käyttäjät kutsutaan erikseen mukaan. Tästä huolimatta mahdollisuus uuteen Gmailiin löytyi jo ainakin kahden IS Digitodayn toimittajien Gmail-tileiltä.


Saat uuden Gmailin käyttöösi klikkaamalla hiirellä Gmailissa oikean yläkulman hammasratasta. Jos näet siellä ”Kokeile uutta Gmail-versiota” -valinnan, voit ottaa sen käyttöön. Jos et pidä uudesta ulkoasusta, voit ainakin toistaiseksi palata vanhaan versioon samasta paikasta.

Tietoturva tulee viiveellä

Google kertoi uudistuksista blogissaan. Tietoturvaa parantaa luottamuksellinen tila, jossa viestin lähettäjä voi päättää, kuinka pitkään vastaanottaja voi päästä viestiin käsiksi. Viestin voi myös perua tarvittaessa. Samaan toimintoon liittyy mahdollisuus estää viestien eteenpäin lähettäminen, kopioiminen, lataaminen tai tulostaminen.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Jokaisen viestin voi myös varustaa kaksivaiheisella tunnistuksella, jossa vastaanottajan pitää tunnistautua tekstiviestin kautta lähetettävällä koodilla ennen viestin lukemista. Luottamuksellinen tila ei kuitenkaan ole heti käytettävissä. Se tulee lähiviikkoina.

Gmail alkaa tökkiä

Tietoturvaan liittyvät myös entistä näkyvämmät ja värikoodatut varoitukset huijaussähköposteista. Tarkoitus on, että käyttäjälle ei jää hätätilanteessa epäselväksi, että nyt on oltava varuillaan.


Sähköpostit on varustettu uudella, viestit tilapäisesti piilottavalla torkkunapilla. Näet toiminnon viestin oikeassa reunassa pitämällä hiirtä viestin päällä. Voit valita vapaasti, milloin viestit palaavat näkyviin.

Toinen uusi toiminto muistuttelee käyttäjää viesteistä, jotka ovat jääneet lukematta. Toiminto korostaa viestejä, jotka Gmail tulkitsee kiireellisiksi. Tällaiset muistutukset on toisaalta helppo kokea myös ärsyttävinä. Google sanoi The Vergelle, että viesteistä ei muistuteta usein, mutta epäselväksi jäi, voiko toiminnon kytkeä kokonaan pois päältä. Ainakaan sellainen mahdollisuus ei pompannut silmille asetuksia plaratessa.

Uudistuksia on monia muitakin. Yksi kätevimmistä on se, että sähköpostien liitteitä ei enää tarvitse etsiä keskustelujen keskeltä. Liitteet näkyvät heti aloitusnäkymässä sähköpostiotsikoiden alla.


Gmail sai myös uuden sivupalkin oikeaan reunaan. Palkki päästää nopeasti esimerkiksi kalenteriin ja on tarkoitettu päivän suunnitteluun ja muistiinpanojen tekemiseen.

Gmailin mobiiliversio näyttelee paljolti statistin roolia muutoksissa, mutta yksi selvä uudistus koskee mobiilia. Googlen tekoäly päättelee, mistä viesteistä annetaan käyttäjille kiireellinen ilmoitus ja mitkä viestit kestävät aikaa. Googlen mukaan muutos vähentää ilmoituksia 97 prosentilla vanhasta.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt