Digitoday

WhatsAppiin muutos: Näin näet sinusta kerätyt tiedot

Julkaistu:

WhatsApp
WhatsApp antaa pian mahdollisuuden ladata kaikki tiedot, mitä käyttäjästä on palveluun kerätty.
Suosittu WhatsApp-viestipalvelu on julkistanut tärkeitä uudistuksia, jotka johtuvat toukokuun lopulla EU-maissa voimaan tulevasta gdpr-tietosuoja-asetuksesta. WhatsApp muun muassa nostaa palvelun alaikärajan 16 vuoteen aiemmasta 13 vuodesta.

Gdpr-asetuksen mukaan verkkopalveluiden käyttäjien on myös saatava tarkistaa ja hallita palveluiden heistä keräämiä tietoja. WhatsAppin mukaan palvelun käyttäjät voivat lähiaikoina ladata tiedot, jotka palvelu on heistä kerännyt.

Ominaisuus tulee WhatsApp-sovellukseen päivityksessä, jonka jakelu alkaa lähiviikkoina maailmanlaajuisesti.

Päivityksen jälkeen WhatsAppin käyttäjä voi ladata itselleen raportin palveluun tallennetuista tilitiedoista sekä asetuksista. Tiedot sisältävät muun muassa profiilikuvan ja keskusteluryhmien nimet.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Omien tietojen lataaminen onnistuu sovelluksen asetuksista kohdasta Tili, jonka alle tulee uusi Pyydä tilin tietoja -kohta. Raportin laatiminen kestää WhatsAppin mukaan noin kolme päivää. WhatsApp-sovellus ilmoittaa käyttäjälle, kun hänen raporttinsa on valmis. Tätä ennen sovelluksesta voi nähdä arvioidun valmistumisajan.

Raportin voi ladata itselleen muutaman viikon ajan valmistumisen jälkeen, ennen kuin WhatsApp poistaa sen palvelimiltaan.

Tiedot voi ladata itselleen pakattuna zip-pakettina, jonka voi avata erillisellä sovelluksella. Tiedostopaketti sisältää nettiselaimella luettavan html-tiedoston sekä json-tiedoston, jonka voi avata muulla sopivalla ohjelmalla.

Zip-paketti ei kuitenkaan sisällä käyttäjän keskusteluhistoriaa. Niiden varmuuskopioinnissa ja tallentamisessa on eroja riippuen siitä, onko käytössä Android- vai iPhone-puhelin.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt