Digitoday

WhatsAppiin muutos: Näin näet sinusta kerätyt tiedot

Julkaistu:

WhatsApp
WhatsApp antaa pian mahdollisuuden ladata kaikki tiedot, mitä käyttäjästä on palveluun kerätty.
Suosittu WhatsApp-viestipalvelu on julkistanut tärkeitä uudistuksia, jotka johtuvat toukokuun lopulla EU-maissa voimaan tulevasta gdpr-tietosuoja-asetuksesta. WhatsApp muun muassa nostaa palvelun alaikärajan 16 vuoteen aiemmasta 13 vuodesta.

Gdpr-asetuksen mukaan verkkopalveluiden käyttäjien on myös saatava tarkistaa ja hallita palveluiden heistä keräämiä tietoja. WhatsAppin mukaan palvelun käyttäjät voivat lähiaikoina ladata tiedot, jotka palvelu on heistä kerännyt.

Ominaisuus tulee WhatsApp-sovellukseen päivityksessä, jonka jakelu alkaa lähiviikkoina maailmanlaajuisesti.

Päivityksen jälkeen WhatsAppin käyttäjä voi ladata itselleen raportin palveluun tallennetuista tilitiedoista sekä asetuksista. Tiedot sisältävät muun muassa profiilikuvan ja keskusteluryhmien nimet.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Omien tietojen lataaminen onnistuu sovelluksen asetuksista kohdasta Tili, jonka alle tulee uusi Pyydä tilin tietoja -kohta. Raportin laatiminen kestää WhatsAppin mukaan noin kolme päivää. WhatsApp-sovellus ilmoittaa käyttäjälle, kun hänen raporttinsa on valmis. Tätä ennen sovelluksesta voi nähdä arvioidun valmistumisajan.

Raportin voi ladata itselleen muutaman viikon ajan valmistumisen jälkeen, ennen kuin WhatsApp poistaa sen palvelimiltaan.

Tiedot voi ladata itselleen pakattuna zip-pakettina, jonka voi avata erillisellä sovelluksella. Tiedostopaketti sisältää nettiselaimella luettavan html-tiedoston sekä json-tiedoston, jonka voi avata muulla sopivalla ohjelmalla.

Zip-paketti ei kuitenkaan sisällä käyttäjän keskusteluhistoriaa. Niiden varmuuskopioinnissa ja tallentamisessa on eroja riippuen siitä, onko käytössä Android- vai iPhone-puhelin.

Kommentit

  Näytä lisää
  Kommentointi on päättynyt
  Näitä luetaan!
  • Juuri nyt
  • Päivä
  • Viikko
  1. 1

   Suomessa lomaileva tähtinäyttelijä heitti vaatteet päältään ja pelasti hukkuvan eläimen Kaivopuistossa – ”Minulla oli yksi mahdollisuus sukeltaa”

  2. 2

   Kuin herttuatar Catherine! Meghanin ulkonäkö muuttui radikaalisti heti häiden jälkeen – rento tyyli vaihtui tiukkaan nutturaan

  3. 3

   Simppeli ja supertehokas liike vahvistaa koko kroppaa – kyytiä saavat niin pakarat kuin keskivartalo

  4. 4

   Palaneesta autosta löytyi ruumis Lappeenrannassa – ”On olemassa rikosepäilys”

  5. 5

   Morsiamen äidin pöyristyttävä käytös järkytti hääväkeä: ”En ole eläessäni hävennyt niin paljon”

  6. Näytä lisää
  1. 1

   Morsiamen äidin pöyristyttävä käytös järkytti hääväkeä: ”En ole eläessäni hävennyt niin paljon”

  2. 2

   Junamatkustaja ikuisti Pendolinon ikkunasta kanssamatkustajien järjettömän tempun Tampereella – VR: konduktööri oli vielä erikseen kieltänyt

  3. 3

   Miltä eri rintaliivit näyttävät avonaisen mekon alla? Testasimme nänniteipit ja 7 muuta mallia

  4. 4

   Tästä 16-vuotiaasta tytöstä tulee miljonääri ennen täysi-ikäisyyttä – sai lapsena ääniroolin, joka muutti hänen elämänsä: Elää hiljaiseloa maaseudulla

  5. 5

   Tunnettu hääkuvaaja ihmettelee Meghanin ja Harryn hääpotretin useita teknisiä virheitä: ”Olisi mielenkiintoista kuulla kuvaajan perustelut”

  6. Näytä lisää
  1. 1

   Nanna, 22, otti aurinkoa bikineissä pihalla, kun kuuli naapurin törkeän kommentin: ”Uppos aika syvälle”

  2. 2

   Intiimit keskustelut häähumusta julki: kuningatar ojensi tomerasti prinssi Philipiä – Meghanin ”lipsautus” pöyristyttää somessa

  3. 3

   Nuoripari luuli ostavansa 93 000 euron asunnon – ei ymmärtänyt yhtä kohtaa kauppakirjassa

  4. 4

   Mikael Jungner uskoo ymmärtävänsä, miksi Susanna Koski ohitti työttömän haasteen: ”Kuussa ei mene välttämättä kuin muutama sata euroa”

  5. 5

   Huomenna jyrisee: katso, mihin ukkonen iskee laajimmin

  6. Näytä lisää