Yllättäjät pomppasivat esiin: Tässä ovat Suomen parhaat pelit viime vuodelta

Suomen pelintekijät palkitsivat viime vuoden parhaat Suomi-pelit gaalassaan tiistai-iltana.

Housemarquen arcade-räiskintä Nex Machina voitti sekä vuoden parhaan pelin että vuoden parhaan tietokone- ja konsolipelin palkinnon.

24.4.2018 21:00

Suomen peliala on palkinnut maan parhaat pelit vuosittaisessa The Finnish Game Awards -gaalassaan. Palkintoja ja tunnustuksia jaettiin kaikkiaan kahdeksassa kategoriassa.

Vuoden tietokone- ja konsolipeliksi sekä vuoden kotimaiseksi peliksi valittiin Housemarquen pc- ja Playstation 4 -peli Nex Machina. Kyseessä on kolikkopelimäinen kahden ohjaintikun räiskintä.

Vuoden hyötypeliksi valittiin Psyon Gamesin Android-mobiilipeli Antidote. Peli taistelee rokotevastaisuuden sanomaa vastaan.

Vuoden yritystulokkaaksi valittiin Team Ocmo, joka palkittiin pitkään kehitetyn esikoispelinsä Ocmon perusteella.

Vuoden luova saavutus oli Platonic Partnershipin Windowsille ja Macille tehty Lydia-peli, joka sai kehuja saumattomuudestaan ja harmonisesta toteutustavastaan. Lydia sai myös Pelit-lehden Kyöpeli-palkinnon.

Vuoden mobiilipelin tittelin sai Small Giant Gamesin Empires & Puzzles. Kyseessä on arvoitusvetoinen roolipeli iOS:lle.

Tämän lisäksi Suomen pelinkehittäjien yhteisö IGA antoi tunnustukset Teemu Hailalle sekä Jori Hellstedtille.

Viime vuonna vuoden parhaaksi peliksi sekä parhaaksi mobiilipeliksi valittiin Supercellin Clash Royale. Paras tietokone- ja konsolipeli oli Remedyn Quantum Break.

Palkinnoista päättivät Suomen pelinkehittäjät, Serious Gaming Cluster Finland ry., sekä Suomen pelinkehittäjien hallitus.

Viime vuonna julkaistiin noin 150 suomalaista peliä, mikä on osapuilleen yhtä paljon kuin vuotta aikaisemmin.

Suomen pelinkehittäjät ry ja Neogames Finland ry arvioivat Suomen pelialan vahvistuneen viime vuonna, vaikka sen liikevaihto laskikin 2,36 miljardiin euroon. Eniten kasvavat keskikokoiset yritykset, joissa on töissä yli 50 ihmistä.

Koko alan liikevaihdon lasku johtuu pelijättien Supercellin sekä Rovion hidastuneesta liikevaihdosta. Supercell ei ole tuonut hetkeen uusia pelejä markkinoille, eikä Rovio ole saanut hetkeen luotua superhittejä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?