Digitoday

Venäjä rusikoi Telegramia rajulla kädellä: Google, Amazon ja Spotify kärsivät

Julkaistu:

Google
Venäjä alkoi estää joitakin Googlen palveluita osana Telegramin vastaista hyökkäystään.
Yhdysvaltalainen internet-yhtiö Google on joutunut Venäjän Telegram-pikaviestipalvelun estokampanjan keskiöön, TechCrunch kertoo. Venäjä alkoi estää Telegramin toimintaa viikko sitten, koska palvelu ei mahdollista viestiliikenteen tarkkailua viranomaisille.

Nyt televalvoja Roskomnadzor ilmoitti Facebookissa, että myös Googlelle kuuluvia ip-osoitteita on asetettu estolistalle. Tämä johtuu siitä, että Google on antanut Telegramin käyttää ip-osoitteitaan palvelunsa tarjoamiseen Venäjällä.

Seurauksena tiettävästi Googlen haku, Gmail-sähköposti ja push-ilmoitukset Android-sovelluksiin ovat estyneet ainakin osalta käyttäjiä. On kuitenkin epäselvää, miten pysyviä estot ovat tai aikooko Google harkita uudelleen Telegramin tukeaan Venäjän paineen alla.

Kaiken kaikkiaan Roskomnadzor on estänyt arviolta 18 miljoonaa ip-osoitetta Telegramin blokkaamiseksi. Estot ovat vaikuttaneet vaihtelevasti myös niihin palveluihin, jotka käyttävät Googlen sekä Amazonin palveluita omien palveluidensa tarjoamiseen. TechCrunchin mukaan uhreiksi ovat joutuneet esimerkiksi Amazonin omistama suoratoistopalvelu Twitch ja ruotsalainen musiikkipalvelu Spotify.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Telegram-esto vaikuttaa kuitenkin teknisesti melko heppoiselta. Palvelun käytön väitetään onnistuvan edelleen suhteellisen helposti jopa ilman vpn-palveluita, joihin käyttäjät usein joutuvat turvautumaan vastaavissa tilanteissa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt