Digitoday

Nimetön firma keräsi hiljaisuudessa ainakin kymmenien miljoonien tiedot – löytyivät sattumalta verkosta

Julkaistu:

Tiedonkeruu
Yhdysvaltalainen yhtiö on kaikessa hiljaisuudessa koonnut tietoja sadoista miljoonista ihmisistä. Lähes 50 miljoonan some-käyttäjän tiedot vuotivat verkkoon.
Lähes tuntematon yhdysvaltalainen Localblox-yritys on kerännyt automaattisesti tietoja 48 miljoonasta Facebookin, Linkedinin, Twitterin ja monen muun yhteisöpalvelun käyttäjästä ilman erityistä lupaa tai suostumusta, kertoo Zdnet-verkkosivusto. Salainen tiedonkeruu paljastui, kun tietokokoelma löytyi täysin suojaamattomana Amazon-pilvipalvelusta.

12 teratavun kokoisen tiedoston löysi tietoturvayhtiö UpGuard. Yhtiö kertoi löydöstä helmikuun lopulla Localbloxille, joka usean tunnin kuluttua suojasi tiedoston.

Täysin vapaasti ladattavissa ja avattavissa ollut tiedosto sisälsi tietoja 48 miljoonasta ihmisestä, jotka oli koottu eri yhteisöpalveluissa julkisina olleista tiedoista. Yrityksen käyttämä ohjelma oli kerännyt muun muassa käyttäjien valokuvia, työtittelin sekä työpaikan, ja tietoa perhesuhteista. Lähteinä oli ilmeisesti käytetty myös muita ei-julkisia tietopankkeja, minkä jälkeen tiedot oli koostettu henkilöprofiileiksi.

Tarkoituksena on ilmeisesti käyttää tietoja mainostamisen ja poliittisen kampanjoinnin apuna. Localbloxin mukaan sillä on arkistoissaan jopa 650 miljoonan ihmisen tiedot. Yhtiö väittää myös, että sillä on 180 miljoonan ihmisen puhelinnumerot.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Huhtikuun alussa Facebook kertoi, että jopa kahden miljardin palvelun käyttäjän julkiset profiilitiedot on todennäköisesti päästy keräämään automaattisesti palvelun hakutoimintojen avulla. Tiedonkerääjät ovat käyttäneet hyväksi muiden palveluiden tietovuodoissa paljastuneita sähköpostiosoitteita ja puhelinnumeroita, joiden avulla Facebookista pystyi etsimään yksittäisiä käyttäjiä.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt