Iso Windows 10 -päivitys myöhästyy: Nyt selvisi syy – kaikki ei ole kunnossa

Julkaistu:

Windows 10
Microsoft joutui lykkäämään Windows 10:n kevään suurpäivitystä kaatuilevien tietokoneiden takia.
Ohjelmistoyhtiö Microsoftin piti julkaista Windows 10:n suuri päivitys, epävirallisesti Spring Creators Update, huhtikuun 5. päivän paikkeilla. Päivitystä ei ole kuitenkaan vieläkään julkaistu.

Nyt Microsoft kertoi syyn, ja siitä uutisoi muun muassa Hot Hardware. Lopulliseksi tarkoitettu kehitysversio aiheutti testaajien piirissä tavallista enemmän sinisiä kuolemanruutuja, eli kaatuilevia Windowseja.

– Koontiversio 17133:n edetessä löysimme joitakin luotettavuusongelmia, jotka halusimme korjata. Tietyissä tapauksissa nämä luotettavuusongelmat olisivat voineet johtaa esimerkiksi tavallista suurempaan osuuteen bsod-tilanteita pc:issä, Microsoft kirjoitti blogissa.

Bsod tulee sanoista blue screen of death. Microsoft on toimittanut testaajille uuden version, joka toivottavasti on kaatuilusta vapaampi. Päivityksen saapumisesta suurelle yleisölle ei ole antaa tarkkaa aikataulua.

Ongelmat lähes valmiin Windows-päivityksen kanssa muistuttavat siitä, että jopa laajaan jakeluun päässeissä ohjelmistopäivityksissä voi olla vakavia bugeja, jotka aiheuttavat ongelmia tavallisille kuluttajille. Tämän takia kannattaa harkita Windowsin asetusten viilaamista niin, että et saa kevätpäivitystä aivan nensimmäisten joukossa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt