Digitoday

WhatsAppiin tervetullut uudistus: Puhelimen täyttyminen ei ole pian enää ongelma

Julkaistu:

WhatsApp
WhatsApp on kaikessa hiljaisuudessa alkanut säilyttää kuvia ja muita tiedostoja, jotka käyttäjät ovat jo ladanneet.
Suositun WhatsApp-viestipalvelun Android-sovellus on saamassa uusia kiinnostavia ominaisuuksia, kertoo WhatsApp-palvelua seuraava WABetaInfo-verkkosivusto.

Sivuston mukaan WhatsAppin rajatulle käyttäjäryhmälle julkistettu beta-testiversio antaa käyttäjien ladata palvelussa lähetettyjä tiedostoja, esimerkiksi kuvia tai ääniviestejä, uudestaan Android-puhelimilleen.

Käyttäjän kannalta muutos on tervetullut. Se mahdollistaa kookkaiden tiedostojen poistamisen väliaikaisesti turvallisin mielin puhelimen tallennustilan vapauttamiseksi, kun tiedostot on mahdoolista saada puhelimeen myöhemmin uudelleen .

Muutos on tullut sovellusversioiden 2.18106 ja 2.18.110 välillä. Sovelluksen normaaliversiossa se ei vielä ole.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

WhatsApp on tavannut poistaa lähetetyn tiedoston palvelimiltaan sen jälkeen, kun vastaanottaja on ladannut sen puhelimelleen. Tämän jälkeen tiedostoa, esimerkiksi kuvaa, ei ole voinut ladata enää uudelleen, jos sen on poistanut.

Uudistuksen jälkeen WhatsApp antaa käyttäjän ladata tiedoston uudelleen Android-puhelimeen, vaikka se on jo poistettu puhelimen sdcard/WhatsApp/ -kansiosta, johon sovellus tallettaa viesteihin liitettyjä tiedostoja.

WABetaInfon mukaan tiedoston lataaminen ei kuitenkaan onnistu, jos viestittelyketjusta on poistettu myös alkuperäisen viesti, jonka osana tiedosto on lähetetty.

Toiminnosta voi päätellä, että Facebookin omistama WhatsApp on siis alkanut säilyttää käyttäjien tiedostoja palvelimillaan myös sen jälkeen, kun nämä ovat mielestään poistaneet ne. WABetaInfo onnistui hakemaan jopa kolme kuukautta vanhempia viestejä. Vanhemmissa viesteissä WhatsApp pyytää, että lähettäjän olisi lähetettävä tiedosto uudestaan, jotta vastaanottaja voi jälleen ladata sen.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Palvelu salaa viestit lähettäjältä vastaanottajalle yksilöllisillä salausavaimilla. Tämä tarkoittaa sitä, ettei WhatsAppkaan niitä pysty lukemaan, ja niiden säilyttäminen sen palvelimilla pitäisi olla turvallista.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt