Digitoday

Oman nimen vaihtaminen Facebookissa koiruuksia varten ei kannata – sen sai suomalaismies huomata

Julkaistu:

Facebook
Oman nimen vaihtamisella Facebookissa on tiettyjä rajoituksia.
Nimettömänä pystyttelevä lukija kertoi Ilta-Sanomat Digitodaylle tapauksesta, jossa hän oli saanut potkut suljetusta Facebook-ryhmästä vasten tahtoaan. Päästäkseen takaisin ryhmään hän vaihtoi Facebookin asetuksista käsin nimensä – varsin tavallisen suomalaisen miehen nimen – toiseen samanlaiseen.

Pääsy ryhmään kuitenkin tyssäsi, sillä Facebook ei tunnista käyttäjiään nimen perusteella. Tämä tapahtuu tilin käyttäjätunnuksella, joka ei ole muokattavissa. Yritys pyytää uudelleen päästä ryhmään päättyi ilmoitukseen ryhmästä poistetuksi joutumiseen.

Vahingon määrä kasvoi miehen huomattua, että mies ei voinut vaihtaa nimeään takaisin oikeaksi. Facebookin nimikäytännöt vaativat nimenvaihtokerroille vähintään 60 vuorokautta väliä.

Facebook itse edellyttää, että palvelussa käytetyn nimen tulisi olla todellisuuteen perustuva.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Profiilissasi olevan nimen tulisi olla nimi, jolla kaverisi kutsuvat sinua tavallisesti. Tämän nimen tulisi myös näkyä henkilötodistuksessa, sanotaan sallittujen nimien perusteissa.

Palvelu kuitenkin sallii kutsumanimet etunimenä. Tekeytyminen toiseksi henkilöksi ei ole kuitenkaan sallittua.

Mies kertoi sittemmin luoneensa kokonaan uuden Facebook-tilin keksityllä nimellä ja ujuttautuneensa sillä ryhmään. Hänen todellinen Facebook-profiilinsa on tosin edelleen väärällä nimellä.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt