Digitoday

Iso Windows 10 -päivitys on tulossa – näin säästät itsesi ikävältä yllätykseltä

Julkaistu:

Windows 10
Windows 10:n voi helposti säätää niin, että olet suojassa kevään suurpäivitykseltä. Teoriassa.
Microsoftin Windows 10:een on näillä hetkillä luvassa merkittävä päivitys versioon 1803, oletetusti nimeltään Spring Creators Update. On mahdollista, että päivityksen jakelu on jo alkanut ensimmäisiin tietokoneisiin. Suuria päivityksiä ei kuitenkaan välttämättä kannata asentaa ensimmäisten joukossa, koska niissä saattaa olla julkaisuhetkellä virheitä ja vikoja, jotka korjataan julkaisun jälkeisinä päivinä ja viikkoina.

Jos haluat välttyä päivityksen asennukselta heti Microsoftin sitä tarjotessa, Computerworld ehdottaa tekemään muutoksen Windowsin asetuksiin. Tämä kikka toimii Windows 10:n koteihin tarkoitetussa Home-versiossa, mutta sitä sopii kokeilla myös Pro- ja Enterprise-versioissa, vaikka niissä on tarjolla järeämpiäkin keinoja.

Mene Windowsin asetuksiin painamalla vasemman alakulman aloituspainiketta ja valitsemalla Hammasratas-kuvake. Valitse Verkko ja Internet. Jos käytät kiinteää internet-yhteyttä, paina Ethernet-kohtaa vasemman reunan valikossa. Valitse verkkosi, ja näet vaihtoehdon Käytön mukaan laskutettava yhteys. Laita se päälle. Jos käytät tietokonetta langattomasti wifi-verkossa, toimi samoin, mutta paina vasemman reunan valikosta Ethernetin sijaan WLAN.

Tämä toiminto on tarkoitettu laitteille, jotka toimivat käytön mukaan laskutettavassa liittymässä. Microsoft tarjoaa toiminnon estääkseen Windowsia tekemästä suuria latauksia, joista voi aiheutua käyttäjälle lisäkuluja. Toiminnon käyttämisessä yleisemmin suurten päivitysten estämiseksi ei kuitenkaan ole mitään väärää sinänsä.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Kun IS Digitoday kysyi asiasta edellisen merkittävän Windows-päivityksen alla viime syksynä, Microsoft vakuutti, että tämä asetus estää päivityksen. Silti neuvoon liittyy teoreettinen varaus sen epäonnistumisesta.

Käytön mukaan laskutettava yhteys saattaa aiheuttaa joitakin sivuoireita. Esimerkiksi jotkut Windows Kaupasta hankitut sovellukset voivat toimia eri tavalla tai rajoitetusti, verkkopalvelu Cloudeight kertoo.

Asetuksen ei pitäisi estää Windowsia lataamasta kriittisiä tietoturvakorjauksia.

Asetuksia ei kannata jättää pysyvästi tälle tolalle. Esimerkiksi pari viikkoa päivityksen julkaisun jälkeen ne lienee turvallista laittaa ennalleen.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt