Digitoday

Windows Phonen ominaisuus Androidiin: ”Älä asenna, jos olet huolestunut yksityisyydestäsi”

Julkaistu:

Microsoft on tuomassa uutta ominaisuutta Android-puhelimille ladattavaan Cortana-sovellukseen.
Microsoft on jo jonkun aikaa tarjonnut Android-puhelimille puheohjattavaa Cortana-digiavustajaa, jolla voi tehdä esimerkiksi hakuja, pyytää säätiedotusta, saada muistutuksia liikennetilanteesta tai asettaa sijaintiin perustuvia muistutuksia.

Yhtiö on aloittanut rajoitetun beta-testaajajoukon kanssa kokeilemaan Cortanan toimintoa, joka lukee Android-puhelimeen saapuneet viestit ääneen, kertovat Microsoftiin erikoistuneet Thurrott.com- ja Windows Central -sivustot.

Toiminnon on tarkoitus käynnistyä automaattisesti, kun käyttäjä on handsfree-tilassa, esimerkiksi ajamassa autoa puhelin yhdistettynä bluetooth-yhteydellä auton kaiuttimiin. Toiminto on oletuksena päällä, mutta sen voi halutessaan kytkeä pois sovelluksen asetuksista.

– Tämä beta-ominaisuus lukee nykyisellään kaikki saapuvat tekstiviestit ääneen. Älä asenna päivitystä, jos olet huolissasi yksityisyydestä. Kaikki tekstiviestisi luetaan ääneen kysymättä erityistä lupaa, Microsoft varoittaa beta-testaajia Softpedia News -verkkolehden mukaan.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Ominaisuus on tuttu jo muun muassa Windows-puhelimista, mutta nyt Microsoft on tuomassa sitä ensimmäistä kertaa Cortanan Android-sovellukseen. Uudistuksen jälkeen Cortanalla voi myös sanella tekstiviestejä.

Tiedossa ei ole, milloin beta-testaus päättyy ja Microsoft tuo toiminnon Googlen Play-sovelluskaupasta löytyvään julkiseen Cortana-sovellukseen.