Facebookin Mark Zuckerbergista ja senaattoreista tehdään pilaa internetissä - Digitoday - Ilta-Sanomat

Zuckerbergia tentanneet senaattorit olivat välillä aivan pihalla – internet rankaisi ja kovaa

Mark Zuckerbergista tehdään pilaa kongressin kuulemisen jäljiltä, mutta niin tehdään hänen kuulustelijoistakin.

11.4.2018 14:25

Yllä olevalla videolla näytetään, kun Mark Zuckerberg saapuu Yhdysvaltain kongressin kuultavaksi.

Facebookin perustajaa ja toimitusjohtajaa Mark Zuckerbergia kongressissa tentanneet amerikkalaissenaattorit osoittivat paikoin häkellyttävää osaamattomuutta. Sen seurauksena he ovat nyt vapaata riistaa internetissä, muun muassa BBC ja Mashable kertovat.

Netissä kiertää useita meemejä eli nettivitsejä, joissa vanhempaa ikäluokkaa edustavia senaattoreja ryöpytetään heidän oudoista Facebook-kysymyksistään.

– Zuckerberg: Olen valmis vastaamaan kaikkiin kysymyksiin Facebookista. 84-vuotias senaattori: Loistavaa, herra Zuckerberg. Minun Farmville-farmini tarvitsee lisää sikoja, mutta en keksi, mistä ostaa niitä, vitsailee Twitter-käyttäjä Bob Vulfov.

– Herra Zuckerberg, vaimoni ja minä jaamme tilin Facebookissa. Mutta haluaisimme erilliset Farmvillet. Voitko jollain tavalla järjestää sen meille? Hän sotkee satojani, sanaili toinen Twitter-käyttäjä Tyler Conway senaattori John Cornynin kustannuksella.

Pilailun voi ymmärtää, sillä välillä senaattoreilla oli jopa vaikeuksia käsittää, mikä Facebook on. Zuckerbergiltä kysyttiin muun muassa, voiko Facebook nähdä WhatsAppissa lähetettyjä sähköposteja, vaikka WhatsApp ei ole sähköpostipalvelu. Senaattori Orrin Hatch puolestaan kysyi, miten Facebook voi tukeutua bisnesmalliin, jossa käyttäjät eivät maksa palvelusta. Zuckerbergin oli helppo vastata: "Me näytämme mainoksia".

Myös Zuckerberg on synnyttänyt kasan uusia meemejä. Niissä häntä verrataan muun muassa Star Trekin ilmeettömään ja tunteettomaan androidiin Dataan.

Yhdessä pilassa Zuckerbergia piirittäneet valokuvaajat rinnastettiin käyttäjiä seuraaviin Facebook-sovelluksiin.

– Kaikki ne piilotetut Facebook-sovellukset, kun kirjaudut Facebookiin, Twitter-käyttäjä Gabbbar kirjoitti.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?