Digitoday

Applen perustaja jätti Facebookin: Hämmästyttävä havainto tietoja poistaessa

Julkaistu: , Päivitetty:

Facebook
Applen perustaja Steve Wozniak poisti tietonsa Facebookista. Vain stevewoz-tunnus esti häntä lopettamasta tiliä kokonaan.
Elektroniikkayhtiö Applen perustajiin kuuluva Steve Wozniak kertoo USA Today -lehdelle lähteneensä Facebookista. Wozniak tyhjensi tietojaan Facebookista sunnuntain aikana.

Syynä on Facebookin tiedonkeruu.

– Käyttäjät antavat jokaisen yksityiskohdan elämästään Facebookille ja .... Facebook tienaa sillä paljon mainostuloja, Wozniak kommentoi USA Today -lehdelle.

– Tuotot perustuvat käyttäjien tietoihin, mutta käyttäjät eivät saa tuotoista mitään takaisin itselleen.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Wozniakin mukaan Facebook on tuonut hänelle enemmän haittaa kuin iloa. Hän kertoi USA Todaylle hämmästyneensä Facebookin keräämien tietojen laajuudesta muuttaessaan ja poistaessaan tietojaan.

– Oli yllättynyt nähdessäni kuinka monesta mainosluokituksesta ja mainostajasta minun oli päästävä irti yksi kerrallaan, Wozniak kertoi lehdelle.

Wozniak mieluummin vaikka maksaisi Facebookin käytöstä kuin antaisi henkilökohtaiset tietonsa mainostajien käyttöön.

– Kuten sanotaan, Facebookissa sinä olet tuote, Wozniak totesi.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Wozniak poisti tililtään tietojaan ja poisti tilin käytöstä, mutta ei kuitenkaan kokonaan lopettanut sitä. Syynä oli hänen netissä käyttämänsä stevewoz-tunnus.

– En halunnut toisen nappaavan sitä, en edes toisen Steve Wozniakin, hän selitti.

Facebook joutui kohun keskelle kun paljastui, että palvelun kautta jopa 87 miljoonalta käyttäjältä on kerätty tietoja, jotka joutuivat myöhemmin Cambridge Analytica -nimiselle analyysiyhtiölle. Yhtiön väitetään käyttäneen tietoja luvatta esimerkiksi Donald Trumpin presidentinvaalikampanjan hyväksi vuonna 2016.

Yhdysvalloissa kuluttajansuojaviranomainen FTC on avannut tutkinnan Facebookin käyttäjädatan käytöstä. Facebookin perustaja ja toimitusjohtaja Mark Zuckerberg on lupautunut todistamaan Yhdysvaltain kongressissa yhtiön tietosuojaskandaalista.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt