Facebookilta entistä rajummat luvut: Cambridge Analytica sai jopa 87 miljoonan käyttäjän tiedot

Aiemmin julkisuudessa arvioitiin, että yhtiö olisi saanut noin 50 miljoonan tiedot.

| Päivitetty

Facebookin mukaan jopa 87 miljoonan Facebook-käyttäjän tiedot annettiin luvattomasti analytiikkayhtiö Cambridge Analyticalle. Aiempi arvio on ollut noin 50 miljoonaa käyttäjää.

Facebookin teknologiapomo Mike Schroepfer ilmoitti asiasta keskiviikkona julkilausumassa, jossa kerrottiin uusien yksityisyysasetusten käyttöönotosta.

– Uskomme, että yhteensä jopa 87 miljoonan Facebook-käyttäjän – enimmäkseen yhdysvaltalaisten – tiedot ovat voineet joutua sääntöjen vastaisesti Cambridge Analyticalle, julkilausumassa sanotaan.

Some-jätti arvostelun kohteena

Facebookin perustaja ja toimitusjohtaja Mark Zuckerberg on lupautunut todistamaan Yhdysvaltain kongressissa yhtiön tietosuojaskandaalista. Zuckerberg saapuu edustajainhuoneen kuultavaksi 11. huhtikuuta, ilmoitti edustajainhuoneen komitea aiemmin keskiviikkona.

Facebook on joutunut ankaran arvostelun kohteeksi, koska Cambridge Analytica käytti hyväkseen Facebookin käyttäjien tietoja. Cambridge Analytica oli mukana presidentti Donald Trumpin vaalikampanjassa.

Yhdysvalloissa kuluttajansuojaviranomainen FTC on avannut tutkinnan Facebookin käyttäjädatan käytöstä. Facebook on kertonut itsekin palkanneensa tutkimusyhtiön selvittämään, miten väärin käytettyjä käyttäjätietoja on käsitelty.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?