Digitoday

Ärsyttävä Netflix-esto poistui Euroopassa

Julkaistu:

Netflix
EU-kansalaiset voivat alkaa käyttää esimerkiksi Netflixiä samalla tavalla kotona ja ulkomailla, Wired-lehti kertoo.
Euroopan unionin viime keväänä säätämä laki maksullisista suoratoistopalveluista astui voimaan, Wired-lehti kirjoittaa. Tämän siirrettävyysasetuksen siirtymäaika on nyt ohitse, joten Netflixin ja kumppaneiden pitää nyt päästää EU-kansalaiset käyttämään palvelua ulkomailla aivan samalla tavalla kuin kotimaissaan.

Laki koskee maksullisia suoratoistopalveluita, joita Netflixin ohella ovat muun muassa HBO Nordic tai Spotify. Kun EU-alueelta kotoisin oleva käyttäjä menee toiseen EU-maahan, hän voi kirjautua palveluun ja nähdä saman sisällön, joka hänelle on tarjolla kotimaassaan. Ulkomailla ei voi kuitenkaan nauttia paikallisesta ja mahdollisesti kotimaata laajemmasta sisällöstä.

Ilmaiset palvelut, kuten Yle Areena, ovat lain ulkopuolella. Tästä huolimatta Yle aikoo tarjota Areenan samanlaisena käyttäjille riippumatta, missä EU-maassa he vierailevat. Muutoksen tekninen valmistelu on vielä kesken.

Kaikkea Yle Areenan sisältöä ei ole voinut katsoa ulkomailta sen jälkeen, kun yhtiö esti Areenan käytön vpn-yhteyksien yli johtuen tekijänlisensseistä, joiden mukaan Ylellä ei ole ohjelmien esitysoikeuksia Suomen ulkopuolelle. Ilman vpn-yhteyksiä Yle Areenasta on voinut katsoa ulkomailla vain Ylen omaa tuotantoa ja muuta sisältöä, johon Ylellä on täydet tekijänoikeudet.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Uudistuksen jälkeen koko Areena-palvelun sisältö on nähtävissä ainakin EU-alueella ilman vpn-yhteyttä.

Korjaus 4.4. klo 10.53: Yle esti Areenan käytön vpn-yhteyksien yli tekijänoikeuslisenssien takia, ei johtuen siirrettävyysasetuksesta.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt