Playboy lähtee Facebookista – nimesi kaksi syytä - Digitoday - Ilta-Sanomat

Playboy lähtee Facebookista – nimesi kaksi syytä

Miestenlehti liittyy Facebookin hylkääjien joukkoon.

28.3.2018 14:20

Yllä olevalla videolla havainnollistetaan, paljonko ja millaista tietoa Facebook kerää käyttäjistään.

Nimekäs amerikkalainen miestenlehti Playboy poistuu Facebookista. Asiasta kertoi Twitterissä Playboyn luova johtaja ja lehden perustajan Hugh Hefnerin poika Cooper Hefner.

Hefner nimesi lehden lähdölle kaksi syytä. Ensimmäinen on Facebookia ravistellut yksityisyysskandaali, jossa 50 miljoonan käyttäjän henkilökohtaisia tietoja päätyi vaalivaikuttajien käsiin niin sanotussa Cambridge Analytica -skandaalissa. Hefnerin mukaan media tuntee huolta siitä, miten käyttäjien tietoja käsitellään.

Toinen syy on se, että Playboy kokee Facebookin sisältönormien ja käytäntöjen olevan vahvassa ristiriidassa Playboyn kanssa. Hefner kuvaili Facebookin normeja ”seksuaalisuutta tukahduttavaksi”.

Facebookilla on äärimmäisen tiukka suhtautuminen alastomuuteen. Palvelu sensuroi toissa vuonna ikonisen Vietnam-sotakuvan napalmipommitetusta pikkutytöstä alastomuuden vuoksi. Palvelu on myös poistanut patsas- ja taideteoskuvia alastomuuden vuoksi.

Playboy seuraa pinnalle uudelleen noussutta #deletefacebook-kampanjaa monen muun yrityksen ja yksityishenkilön tavoin. Viime viikolla maailman merkittävimpiin teknologiavaikuttajiin kuuluva, Teslan, SpaceX:n ja PayPalin perustaja Elon Musk kertoi poistavansa Teslan ja SpaceX:n Facebook-tilit.

Mainos: Schneider Electric

Tipuitko turnauksesta sähkönjakelun häiriön vuoksi? Näin pidät pelit käynnissä

Jos sähkönjakelu takkuaa, myös pelit keskeytyvät.

Virransyötön jatkumisen sähkökatkon aikana voi varmistaa erillisellä UPS-laitteella. UPS suojaa nettiyhteyden ja pitää pelit käynnissä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?