Elon Musk lakkautti FB-tilejään, joilla oli miljoonia seuraajia - Digitoday - Ilta-Sanomat

Elon Musk lakkautti FB-tilejään, joilla oli miljoonia seuraajia

Eteläafrikkalaissyntyinen keksijä Elon Musk jätti hyvästit Facebookille.

Elon Musk teki niin kuin Facebook-tilien lopettamista vaatinut väki toivoi.

23.3.2018 20:27

Yhdysvaltalainen verkkolehti TechCrunch kertoo, että Tesla Motors -sähköautoyrityksen ja SpaceX-avaruusyrityksen perustanut miljardööri Elon Musk otti kantaa Facebook-kohuun lakkauttamalla Facebook-tilejään perjantaina.

Sosiaalisessa mediassa ja varsinkin Twitterissä on menossa kampanja, jossa kehotetaan lakkauttamaan Facebook-tilejä. Musk lopettikin TechCruncin mukaan omansa, Tesla Motorsin ja SpaceX:n Facebook-tilit.

Data-analytiikkayhtiö Cambridge Analytican on kerrottu keränneen jopa 50 miljoonan Facebook-käyttäjän yksityiset tiedot ja käyttäneen niitä Donald Trumpin vuoden 2016 voitokkaan presidenttikampanjan tukena.

Facebookin perustaja Mark Zuckerberg on myöntänyt yhtiön ”tehneen virheitä” Cambridge Analytican tapauksessa. Katso Zuckerbergin kommentit alla olevalta videolta.

TechCrunchin mukaan Muskin lopettanilla FB-tileillä oli yhteensä miljoonia seuraajia.

Tietosuojaviranomaisen mukaan Cambridge Analytica ei ole toimittanut vapaaehtoisesti viranomaisen pyytämiä tietoja. Britannian tietosuojaviranomaisen ICO:n johtaja Elizabeth Denham arvioi, että Cambridge Analytica on ollut "yhteistyöhaluton".

Cambridge Analytica ilmoitti tiistaina hyllyttävänsä toimitusjohtajansa Alexander Nixin.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?