Digitoday

Facebookin Zuckerbergin synkeä ennustus CNN:llä: ”Joku yrittää varmasti sekaantua vaaleihin”

Julkaistu:

Facebookin perustaja Mark Zuckerberg uskoo, että Venäjä yrittää sekaantua myös seuraavissa vaaleissa. Hän on valmis todistamaan kongressille.
Facebookin toimitusjohtaja Mark Zuckerberg uskoo, että Venäjä yrittää sekaantua Yhdysvaltain välivaaleihin Facebookin kautta.

– Olen varma, että joku yrittää sekaantua vaaleihin, Zuckerberg kertoi CNN:n haastattelussa toimittaja Laurie Segallille.

Zuckerberg myönsi CNN:lle, että Facebook ei tehnyt tarpeeksi hyvää työtä vuoden 2016 presidentinvaalien aikana estääkseen Venäjän sekaantumisen vaaleihin ja valeuutisten leviämisen.

– On varmasti olemassa kakkosversio siitä, mitä Venäjä yritti vuonna 2016. He tekevät takuulla töitä sen eteen. Meidän on tehtävä kaikkemme, jotta pystymme ennakoimaan tilanteen, hän sanoi.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Valmis todistamaan kongressille

Poliitikot ovat vaatineet Zuckerbergia kongressin eteen sen jälkeen, kun niin sanottu Cambridge Analytica -kohu alkoi.

Zuckerberg kertoo, että Facebook yrittää lähettää kongressin eteen henkilön, jolla on eniten tietämystä aiheeseen liittyen.

– Jos se olen minä, menen mielelläni, hän sanoo.

Kohu sai alkunsa, kun New York Times ja Guardian kertoivat, että Facebookin kirjautumista hyödyntänyt "thisisyourdigitallife" -niminen sovellus keräsi tietoja myös sitä käyttäneiden ihmisten Facebook-kavereiden profiileista heidän tietämättään. Kerätyt tiedot luovutettiin analytiikka- ja sosiaalisen median profilointiyritykselle Cambridge Analyticalle.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Cambridge Analytica keräsi noin 50 miljoonan Facebook-käyttäjän tiedot luvatta. Niitä hyödynnettiin muun muassa mainosten kohdistamiseen Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin vaalikampanjassa.

Zuckerberg pyysi tapahtunutta anteeksi CNN:lle antamassaan haastattelussa.

– Kyseessä on valtava luottamuksen rikkominen ja olen todella pahoillani, että tämä tapahtui. Meillä on velvollisuus suojella käyttäjien tietoja, hän sanoi.
  • Alla olevalla videolla Zuckerberg kommentoi käyttäjätietokohua.