Zuckerberg kommentoi käyttäjätietokohua CNN:llä – sanoi sen, mitä hän ei Facebookissa sanonut: ”Olen todella pahoillani” - Digitoday - Ilta-Sanomat

Zuckerberg kommentoi käyttäjätietokohua CNN:llä – sanoi sen, mitä hän ei Facebookissa sanonut: ”Olen todella pahoillani”

Facebookin perustaja ja toimitusjohtaja Mark Zuckerberg oli CNN:n haastattelussa vain tunteja sen jälkeen, kun hän oli Facebook-päivityksessään ensi kertaa kommentoinut datayhtiö Cambridge Analytican massiivista tietojen väärinkäyttöä.

22.3.2018 4:21 | Päivitetty 22.3.2018 8:49

Cambridge Analytican on kerrottu keränneen jopa 50 miljoonan Facebook-käyttäjän yksityiset tiedot ja käyttäneen niitä Donald Trumpin vuoden 2016 voitokkaan presidenttikampanjan tukena.

Zuckerbergin julkaiseman Facebook-päivityksen jälkeen moni kritisoi häntä sosiaalisessa mediassa siitä, ettei hän esittänyt suoraa pahoittelua asiasta.

Facebookin perustaja ei sanonut niitä sanoja Facebookissa, mutta muutamaa tuntia myöhemmin tv:ssä hän sanoi: ”Olen todella pahoillani”.

– Tämä on valtava luottamuksen rikkomus. Olen todella pahoillani, että tällaista tapahtui. Meillä on vastuu ihmisten tietojen suojelemisesta, Zuckerberg sanoi CNN:llä.

Hän sanoi, että Facebookin suunnitelmissa on rakentaa työkalu, jonka avulla käyttäjä näkee, jos hänen tietonsa ovat vaarassa.

  • Alla olevalla videolla kerrotaan, miten Cambridge Analytica keräsi Facebook-käyttäjien tietoja.

Cambridge Analyticasta Facebook kuuli Zuckerbergin mukaan ensimmäisen kerran vuonna 2015, kun Guardianin toimittajat ottivat yhteyttä. Datatutkija Aleksandr Kogan oli kehittänyt Facebookiin persoonallisuustestin, joka mahdollisti pääsyn kymmenien miljoonien Facebook-käyttäjien tietoihin. Cambridge Analytica yhdisti nämä tiedot ja rakensi niistä valtavan tietokannan.

Kun tämä selvisi Facebookille, yhtiö sulki Zuckerbergin mukaan Koganin testin ja vaati Cambridge Analyticalta todistuksen siitä, että tiedot on tuhottu.

– Tämä oli jälkikäteen ajateltuna virhe.

Zuckerbergin mukaan Facebook luotti liikaa Cambridge Analytican todistukseen.

– Pidämme huolta siitä, ettemme tee sitä virhettä enää koskaan.

Zuckerberg sanoi, että Facebook on sitoutunut siihen, että se lopettaa vaikutusyritykset vaaleihin Facebookin kautta. Hän myös totesi olevansa ”varma, että joku yrittää sitä” tälläkin hetkellä Facebookissa.

Jo aiemmin Zuckerberg kommetoi käyttäjätietokohua Facebook-päivityksessään.

Hän myönsi yhtiön ”tehneen virheitä” Cambridge Analytican tapauksessa.

– Meillä on velvollisuus suojella tietojanne, ja jollemme pysty siihen, meillä ei ole oikeutta palvella teitä, Zuckerberg kirjoitti.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?