Digitoday

Pitääkö tiedostosta tehdä pdf? Se käy Windows 10:ssä käden käänteessä

Julkaistu:

Digivinkit
Pdf-tiedostojen tekeminen on nopeaa Windows 10:ssä.
Yllä olevalla videolla näytetään, miten pdf-tiedosto syntyy Windows 10:ssä.

Töihin, arkeen tai vapaa-aikaan liittyvät asiakirjat, kuten kouluesitelmät tai vaikka koiranpennun hoito-ohjeet, voivat esiintyä monessa tiedostomuodossa. Se tarkoittaa, että vastaanottaja ei välttämättä pysty avaamaan lähettämääsi tiedostoa.

Yksi hyvä tapa estää harmaita hiuksia on muuntaa asiakirja pdf-tiedostoksi, Digital Trends neuvoo. Pdf on erittäin laajasti tuettu tiedostomuoto ja siksi hyvä keino varmistaa, että vastaanottaja pystyy luomuksesi avaamaan.

Avaa Windows 10:ssä mikä tahansa tekstinkäsittelyohjelma, kuten Notepad, Wordpad tai vaikka Officen Word. Etsi vasemman yläkulman valikosta Tulosta, ja näet valinnan nimeltä Microsoft Print to PDF.

Paina Tulosta, ja pääset valitsemaan, mihin kansioon tiedosto tallennetaan. Anna nimi ja paina Tallenna. Nyt ohjelma muuntaa tiedoston pdf:ksi säilyttäen myös tiedoston alkuperäisen version.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Voit tehdä muunnoksen myös suoraan Windows 10:n Resurssienhallinnassa. Avaa se painamalla Windowsin alapalkin keltaista kansiokuvaketta. Etsi kansio, jossa tiedosto on ja sitten klikkaa sitä hiiren kakkosnäppäimellä. Valitse Tulosta, ja Windowsin pitäisi oletuksena ehdottaa tulostusta pdf-muotoon.

Nyt sinulla pitäisi olla erittäin laajasti eri laitteissa ja käyttöjärjestelmissä toimiva versio asiakirjastasi.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt