Huawei P9 pärjäsi huonosti Kuluttaja-lehden pakkastestissä - Digitoday - Ilta-Sanomat

Yksi suomalaisten suosikki hyytyi saman tien – Kuluttaja-lehti testasi puhelinten toimintaa pakkasessa

Yksi suosittu älypuhelin erottautui kehnolla tavalla muista Kuluttaja-lehden pakkastestissä.

Huawei P9 ei pärjännyt mainittavasti Kuluttaja-lehden pakkastestissä.

18.3.2018 7:00

Kuluttaja-lehti (maksumuurin takana) testasi kuusi suosittua älypuhelinta Suomelle tyypillisillä talvikeleillä. Testin perusteella puhelimissa on huomattavia eroja.

Testissä olivat mukana Huawei P9, Samsung Galaxy S8+, Samsung J3, Apple iPhone 8, Sony Xperia XZ1 ja Motorola G5.

Kun puhelimet laitettiin kaappiin puolella akulla ja lämpötilaa alettiin laskea, Huawei lakkasi toimimasta jo -5 asteessa. Toisella testikerralla puhelin hyytyi nollassa asteessa.

Kaikki muut mallit pärjäsivät selvästi paremmin. Sony hyytyi -10:ssä asteessa, kun taas molemmat Samsungit sekä iPhone kestivät -20 astetta.

Testin perusteella on mahdoton sanoa, koskeeko sama ongelma myös muita Huawein puhelimia. P9:n heikosta pakkaskestosta on raportoitu muuallakin.

Toinen testi koski puhelinten akkukestoa -10:ssä asteessa. Samsung J3 pärjäsi heikoimmin menettäen jopa kaksi kolmannesta akkukestostaan. Parhaan tuloksen sai Galaxy S8+, joka menetti akkukestostaan vain 12 prosenttia.

Jokainen voi edesauttaa oman puhelimensa selviytymistä pakkasilla. Luuria kannattaa pitää takin sisätaskussa, jotta se pysyy mahdollisimman lämpimänä. Akku kannattaa myös ladata täyteen ennen ulos menemistä – joskin tämä ohje on huvittavasti vastoin toista ohjetta, jonka mukaan täyteen lataaminen on yksi tapa heikentää akun kestoa pitkällä aikavälillä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?