Digitoday

Netflix teki koko ohjelmakirjastolleen huomaamattoman tempun – kännykän käyttäjä kiittää

Julkaistu:

Netflix
Netflix on oppinut vikasietoiseksi aiheuttamalla tahallaan kaaosta, Variety-lehti kertoo.
Elokuvien ja tv-sarjojen suoratoistopalvelu Netflix paljasti joitakin faktoja itsestään lehdistötapaamisessa Kaliforniassa.

Variety-lehden mukaan Netflix on koodannut koko sisältönsä uusiksi käyden elokuvat ja tv-sarjat läpi kohtaus kohtaukselta. Suomeksi tämä tarkoittaa, että sama sisältö kuluttaa entistä vähemmän dataa näyttäen silti yhtä hyvältä kuin ennenkin. Seurauksena mobiilikatsoja voi nauttia nyt 26 tunnista sisältöä aiemman 10 tunnin sijaan, jos datakiintiö on neljä gigatavua.

Samassa tapaamisessa Netflix kertoi, että suomalaiset nauttivat mobiilidatasta selvästi wifiä enemmän ja että televisio on selvästi yleisin tapa katsoa Netflixiä maailmalla.

Koodauksesta on iloa mobiilidataa ahkerasti käyttäville suomalaisillekin, sillä se tarkoittaa parempaa kuvanlaatua myös heikomman kuuluvuuden alueilla.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Toinen mielenkiintoinen tiedonjyvä koskee sitä, miten palvelu on suojannut itseään kaatumisilta.

Netflix käyttää verkkojätti Amazonin järeitä palvelinsaleja kolmella maantieteellisellä alueella. Kun yksi kaatuu, sen liikenne ohjataan automaattisesti kahteen muuhun. Netflix testaa tätä säännöllisesti ottamalla yhden alueen alas.

– Luomme tarkoituksellisesti kaaosta järjestelmiimme, Netflix-johtaja Katharina Probst selvitti Varietyn mukaan.

Netflix on oppinut ohjaamaan liikenteen toimiviin palvelinsaleihin alle kymmenessä minuutissa aiemman jopa noin tunnin sijaan. Mutta ei Netflix silti ole immuuni ongelmille. Tammikuussa palvelu kärsi noin tunnin totaaliromahduksesta teknisen vian takia. Ilmeisesti mainittu alle kymmenen minuutin palautumisaika ei ihan aina toteudu.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt