Digitoday

Suomalaiset ovat poikkeuksellinen Netflix-kansa – tätä ilmiötä ei muualla ole

Julkaistu:

Netflix
Netflixin käyttäjissä on eroa. Suomalaiset erottuvat massasta mobiilikäytöllään.
Yhdysvaltalainen suoratoistopalvelu Netflix jakoi lehdistölle käyttäjätilastojaan, muun muassa Cnet kertoo. Tiedot sisältävät yksityiskohtia myös suomalaisista käyttäjistä.

Netflixin mukaan suomalaiset poikkeavat muista siinä, missä suhteessa sisältöä katsotaan wifi- tai mobiiilidatayhteydellä. Globaalisti mobiilidata kattaa enimmillään noin neljänneksen käytöstä päivän aikana.

Suomessa sen sijaan tilanne on päinvastainen. Mobiilidata päihittää wifin ylivoimaisesti yltäen melkein 75 prosenttiin aamuyöllä ja keskipäivällä.

Suomen tilannetta selittävät mitä todennäköisimmin rajattomat mobiilidataliittymät. Suomalaiset siirtävät keskimäärin jopa 16 gigatavua dataa kuukaudessa.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Noin tunnin mittainen Netflixissä katsoottavan sarjan jakso on hd-tasoisena kertalatauksella noin 400 megatavun kokoinen. Toisin sanoen suomalaiset siirtävät kuukaudessa dataa karkeasti 40 tv-sarjajakon verran.

Vertailun vuoksi Meksikossa lähes kaikki mobiilikäyttö tapahtuu wifi-yhteydellä. Monessa muussa maassa käyttäjät joutuvat varomaan datarajansa ylittämistä lisämaksujen pelossa.

Kun kaikki laitteet lasketaan mukaan, on perinteinen iso televisio maailman yleisin tapa katsella Netflixiä. Netflix huomautti, että koska noin puolet sen 117 miljoonasta käyttäjästä on amerikkalaisia, tuppaavat globaalit keskiarvot heijastamaan lähinnä Yhdysvaltain käyttäjiä.

Mobiilikäytöstä puheen ollen, Netflix on pian uudistamassa mobiilisovellustaan. Luvassa on elokuvien ja televisiosarjojen lyhyet esikatseluvideot, jotka esitetään pystysuunnassa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt