Digitoday

Kaleva: Lento­matkustaja, älä menetä puhelimesi vara-akkua – näin vältät yleisen virheen

Julkaistu:

Akut
Powerbankia ei saa pakata lentokoneen ruumaan meneviin matkatavaroihin, kertoo Kaleva.
Suomen lentokentillä poistetaan kuukausittain ”muutamia tuhansia” varavirtalähteitä ruumaan menevistä matkatavaroista. Nämä ovat pääosin kännykän ulkoisia lisäakkuja eli powerbankeja tai irrallisia litiumioniakkuja, kertoo Kaleva.

Lentoturvallisuusmääräysten mukaan irralliset akut on pakattava käsimatkatavaroihin. Syynä on paloturvallisuus, sillä palamaan syttyneen akun sammuttaminen on helpompaa matkustamossa kuin ruumassa. Käsimatkatavaroihin pakattuna lisäakkujen ottaminen lennolle mukaan on sallittua.

Vuonna 2013 voimaan astuneiden määräysten mukaan lennolle otettavan akun maksimikapasiteetti on 100 wattituntia. Tätä järeämmät akut on hyväksytettävä lentoyhtiöllä etukäteen. Akut on myös suojattava mahdollisesti oikosulun aiheuttavalta kontaktilta metalliesineiden kanssa esimerkiksi pakkaamalla ne erilliseen koteloon tai navat teippaamalla.

Kännyköiden lisäakut eli powerbankit ovat yleistyneet viime vuosina nopeasti älypuhelimien tehon kasvettua. Akkuteknologia ei ole kuitenkaan kehittynyt samaa tahtia, joten asiaa on kompensoitu ulkoisilla akuilla sekä puhelimissa nopeasti yleistyneillä pikalataustekniikoilla. Näillä näkymin ulkoiset akut ovat tulleet jäädäkseen.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Kännyköiden lisäakuista tuli hittituote Pokémon Go -mobiilipelin myötä kesällä 2016. Peli on siinä määrin kova sähkörohmu, että sen menestyksen myötä kännyköiden ulkoisten akkujen myynti pomppasi.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt