Googlelta mukava lahja – musiikkityökalu selaimessa

Julkaistu:

Sovellusvinkit
Google julkaisi selaimessa toimivan työkalun oman musiikin tekemiseen.
Google julkaisi selaimessa toimivan sävellystyökalun nimeltä Song Maker, muun muassa The Verge kertoo. Sillä kuka tahansa voi tutustua musiikin tekemisen alkeisiin.

Song Maker on äärimmäisen pelkistetty versio niistä työkaluista, joilla monet harrastajat ja jopa ammattilaiset tekevät musiikkia kotioloissaan. Samalla se jatkaa Googlen erilaisten Chrome-kokeilujen pitkää sarjaa.

Nuotteja syötetään hiirellä, näppäimistöllä tai sormella, jos käytössä on kosketusta tukeva laite. Oletuksena ohjelma ei anna edes asettaa kaikkia mahdollisia nuotteja, jotta kappaleesta tulisi edes jotenkuten kuunneltava. Rajoituksen voi poistaa asetuksista.

Soitinvalikoima on rajoittunut. Saatavilla on vain viisi instrumenttia, kuten piano, marimba ja puupuhallin, ja lisäksi neljä rumpua. Kappaleen ja nuottien pituutta voi muuttaa samoin kuin oktaavialuetta.

Kappaleet koostuvat yhdestä pääsoittimesta ja sitä tukevista rummuista. Useampia soittimia ei voi yhteen kappaleeseen mahduttaa, eivätkä soittimet kuulosta kovin aidoilta. Googlen lyhyt video kuitenkin osoittaa, mihin Song Maker pystyy osaavammissa käsissä.

Kappaleisiin voi lisätä laulua mikrofonilla, ja Song Makerin voi liittää midi-koskettimiin. Lopuksi uuden listahittinsä voi tallentaa.

Kokonaan toinen lähestymistapa työkaluun on piirtää sillä kuvioita tai sanoja ja sitten kokeilla huvikseen, millaisen kakofonian niillä saa aikaan.

Song Maker on suunniteltu Googlen Chrome-selaimelle, mutta se toimi myös ainakin Firefox- ja Edge-selaimilla.

Korjaus: Lisätty linkki Googlen videoon.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt