Googlen hakukoneessa on kaksi hyödyllistä apuvälinettä

Googlen hakukoneessa on laskin sekä yksikkömuunnin.

Googlen hakukoneen laskinta voi käyttää joko hiirellä tai näppäimillä. Kuvakaappaus Googlen hakukoneesta.

Niin hyödyllinen taito kuin päässälasku onkin, se ei aina riitä. Silloin on tarve ottaa esille laskin.

Tuo yleinen työkalu löytyy useimmista käyttöjärjestelmistä omana pikkusovelluksenaan. Harva kuitenkaan tietää, että myös Googlen hakukoneesta löytyy laskin.

Se aukeaa kirjoittamalla Googlen hakukoneeseen laskin. Googlen laskin on suhteellisen hyvin varusteltu, sillä laskujen ja funktioiden ohella se hallitsee myös grafiikan piirtämisen funktioista.

Toki on olemassa se toinen tapa: Niin kännyköissä kuin tietokoneessakin käyttöjärjestelmästä löytyy yleensä laskin. Esimerkiksi Windowsissa sen saa nopeasti käyntiin kirjoittamalla käyttöjärjestelmän hakukenttään calc.

Yksikkömuunnokset tehdään kirjoittamalla Googlen hakukoneen kenttään muunnettava yksikkö ja muunnoksen kohde englanniksi. Kuvakaappaus Googlen hakukoneesta.

Googlen hakukoneeseen liittyy myös yksikkömuunnin, joka mahdollistaa suorat käännökset mittayksiköstä toiseksi. Tätä käytetään kirjoittamalla haluttu muuntotehtävä englanniksi suoraan hakukoneen tekstikenttään, esimerkiksi 55 mph to kph, joka kertoo, paljonko on (USA:ssa yleinen nopeusrajoitus) 55 mailia tunnissa kilometreinä tunnissa. (Vastaus: 88,51392 km/h.)

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?