Applen perustaja Steve Wozniak menetti seitsemän bitcoinia huijarille - Digitoday - Ilta-Sanomat

Jopa tekniikkaguru meni helppoon – huijari vei bitcoinit

Steve Wozniak on toinen Applen perustaja ja arvostettu teknologiavaikuttaja.

Julkaistu: 3.3.2018 7:00

Applen perustaja menetti sievoisen summan bitcoin-huijarille, Economic Times kertoo.

Apple Steve Jobsin kanssa perustamassa ollut Steve Wozniak todistaa, että jopa teknologiagurut voivat haksahtaa helppoon ansaan.

Wozniak puhui intialaisen Economic Times -lehden Global Business Summit -tapahtumassa tällä viikolla. Hän paljasti menettäneensä seitsemän bitcoinia huijarille.

– Minulta varastettiin seitsemän bitcoinia petoksella. Joku osti ne verkossa luottokortilla ja he peruuttivat luottokorttimaksun. Se oli niin helppoa. Ja se oli varastettu luottokortti, joten [bitcoineja] ei voi saada koskaan takaisin, Wozniak sanoi Economic Timesin mukaan.

Tarkka tapahtumahetki jäi hämäräksi, joten ei ole selvää, kuinka paljon rahaa hän silloin menetti. Bitcoinien arvo elää koko ajan. Tämän hetken kurssilla laskettuna seitsemän bitcoinia maksaa noin 63 000 euroa.

Wozniak on tosin monimiljardööri, joten menetys oli hänelle lähinnä taskurahaa. Tapaus on kuitenkin opetus kaikille, jotka virtuaalirahan kanssa pelaavat.

Apple-perustaja huomautti, ettei hän ostanut bitcoineja sijoitusmielessä, vaan hän suhtautui niihin kokeena. Hän ei kuitenkaan tykännyt hinnan seuraamisesta päivittäin, joten hän myi kaikki paitsi yhden bitcoinin.

Myös toinen kuuluisa teknologiavaikuttaja, Microsoftin perustaja Bill Gates, otti äskettäin kantaa bitcoineihin. Hän on huolestunut bitcoinien nimettömyydestä, minkä takia niillä tehtyjä kauppoja on vaikea jäljittää.