Pysäyttävä video: Kännykän matkalaturi syttyi palamaan lentokoneessa

Matkustamon ylälokerossa ollut varavirtalähde syttyi palamaan lentokoneessa, Facebookissa julkaistu video näyttää.

Kuvan sammutin ei liity tapaukseen.

28.2.2018 7:00

Matkapuhelimissa ja niiden oheistarvikkeissa yleisesti käytetyt litiumioniakut eivät ole kaikista paloturvallisin ratkaisu, kuten vaikkapa Samsung Note 7 tai niin sanotut hoverboard-tasapainolaudat todistivat. Nyt palamaan syttyi matkalaturi, joka oli China Southern -lentoyhtiön kyydissä.

Tapauksesta on julkaistu video Facebookissa. Lentomiehistöjen seurantaan keskittynyt Facebook-sivu A Fly Guy's Crew Lounge sanoo tulipalon syttyneen sunnuntaina lennolla CZ3539. Lentokone oli tapahtumahetkellä ottamassa kyytiin matkustajia Guangzhou Baiyunin kansainvälisellä lentoasemalla Kiinassa.

Video näyttää matkustamon ylälokerossa olevan kassin syttyneen ilmiliekkeihin. Lentoemäntä taltutti liekit tyhjentämällä vesipullon kassin päälle. Yksi matkustaja kaatoi varmemmaksi vakuudeksi vielä päälle pullollisen jotain keltaista nestettä, todennäköisesti appelsiinimehua.

Periaatteessa akkupaloa ei tulisi sammuttaa nesteellä, vaan tukahduttamalla. Neste kuitenkin tepsi varavirtalähteen sytyttämään laukkuun.

Videon ja tapauksen aitous on vahvistettu muissa medioissa. Facebook-kanavan mukaan laturi ei ollut syttymishetkellä käytössä. Palon seurauksena lentokone korvattiin toisella, ja lähtö viivästyi kolme tuntia.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?