Digitoday

Näin paljastat tietokoneesi akkusyöpöt Windows 10:llä

Julkaistu:

Digivinkit
Windows 10 esittää kätevästi, mitkä ohjelmat kuluttavat tietokoneesi akkua eniten.
Windows 10 -käyttöjärjestelmässä on mahdollista tarkastella syvällisesti ohjelmia niiden akun kulutuksen mukaan. Voit myös joissakin tapauksissa säätää niitä kuluttamaan normaalia vähemmän virtaa.

Valitse Windowsin aloituspainike ruudun vasemmasta alareunasta hiiren ykkösnäppäimellä, ja paina hammasratasta (Asetukset). Valitse Järjestelmä > Akku > Akun käyttö sovelluksittain.

Saat listan auki olevista ohjelmista niiden akun kulutuksen mukaan. Voit valita, näytetäänkö kulutus kuuden tunnin, vuorokauden vai yhden viikon ajalta. Tiedot esitetään prosentteina, varsinaisesta kulutetusta sähköstä ei näytetä lukuja.

Klikkaamalla sovellusta näet sen akun kulutuksen käytön aikana ja tausta-ajona. Jos sovelluksen ohessa lukee "Windows päättää", voit sovellusta klikkaamalla myös kieltää Windowsia päättämästä, koska sovellus saa toimia taustalla. Microsoftin mukaan kielto säästää akkua.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Akku-valikko on näkyvissä vain, mikäli käytössä on kannettava tietokone. Sovelluserittelyä ei näytetä, jos kannettava on kiinni verkkovirrassa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt