Digitoday

Hakkerit iskivät Teslaan – louhivat salaa kryptovaluuttaa

Julkaistu:

Tesla
Autovalmistaja Teslan järjestelmillä louhittiin kryptovaluuttaa. Yhtiö oli yhdistänyt järjestelmiään verkkoon ilman salasanasuojausta.
Hakkerit ovat päässeet louhimaan kryptovaluuttaa sähköautoja valmistavan Teslan tietojärjestelmissä. Murrossa käytettiin hyväksi Tesla-autojen avointa Kubernet-ohjelmistokehitysjärjestelmää, jonka kautta he pääsivät helposti Teslan käyttämiin Amazon Web Service -pilvipalveluihin, kertoo tietoturvayhtiö RedLock CSI blogissaan.

Tietoturvayhtiön mukaan murtoa helpotti se, että Tesla oli liittänyt verkkoon satoja Kubernet-järjestelmiä täysin ilman salasanasuojausta.

Hakkerit pääsivät käsiksi moniin Teslan tietoihin. Lisäksi he käyttivät useita keinoja salatakseen valuutan louhimiseen liittyvän tietoliikenteen ja estivät näin tietoturvajärjestelmiä huomaamasta toimintaa.

Tesla ja tietoturvayhtiö eivät kuitenkaan ole paljastaneet, mitä virtuaalivaluuttaa ja kuinka kauan Teslan järjestelmissä louhittiin.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Teslalla ei uskota, että hyökkäyksestä olisi suoraan vaaraa yhtiön asiakkaille, sillä vaarantuneet tiedot koskivat testiautoja, eivätkä asiakkaita, kertoo Motherboard-verkkolehti.

Kryptovaluuttojen louhinnassa käytetyt laskutoimitukset kuormittavat laitteita ja kuluttavat sähköä. Hakkerien yritykset louhia krypto- eli virtuaalivaluuttoja esimerkiksi yritysten järjestelmissä tai yksityisten ihmisten tietokoneilla ovat lisääntyneet samalla kun eri virtuaalivaluuttojen arvot ovat nousseet.

Virtuaalivaluuttoja on louhittu muun muassa verkkoselaimien avulla. Suomessa virtuaalivaluutan louhijat ovat murtautuneet muun muassa Lahden kaupungin järjestelmiin.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt