Digitoday

Testi käynnissä Facebookissa: Odotettua näppäintä ei näytetä kaikille

Julkaistu:

Facebook
Facebook kokeilee uutta mahdollisuutta kertoa vastustavansa päivitystä tai kommenttia.
Monet Facebookin käyttäjät ovat toivoneet, että tykkäystä tarkoittavan ylöspäin osoittavan peukun lisäksi päivitysten ja kommenttien vieressä olisi myös alaspäin osoittava ”en tykkää” -peukku.

Facebook on nyt alkanut testata palautekeinoa, jolla palvelun käyttäjät voivat osoittaa vastustavansa tiettyä päivitystä tai kommenttia yhdellä klikkauksella, kertoo muun muassa TechCrunch-verkkolehti. Testissä on mukana pieni joukko Android-puhelimella Facebookia käyttäviä yhdysvaltalaisia.

Odotetusta ”alapeukutuksesta” ei silti ole kyse. Sen sijaan päivitysten ja kommenttien yhteydessä on tykkäyksen ja vastauksen rinnalla kolmas vaihtoehto ”downvote”, jonka voi suomentaa esimerkiksi miinusääneksi.

Kuvia ja videoita downvote-valinnan käytöstä on julkaistu esimerkiksi Twitterissä.
Jos et näe yllä Twitter-päivitystä, voit nähdä sen tästä.

Downvote-vaihtoehto piilottaa kommentin, mutta vain sen klikkaajalta. Tämän jälkeen miinusäänen antanut käyttäjä voi perustella ratkaisuaan vastaamalla monivalintakysymykseen, jossa vaihtoehdot ovat ”loukkaava”, ”harhaanjohtava” ja ”asiaankuulumaton”.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Miinusäänet eivät näy kommentin kirjoittajalle tai muille käyttäjille, eikä Facebookilla ole ilmeisesti tarkoitusta päästää käyttäjiä näyttämään muille alaspäin osoittavaa peukkua. Sen sijaan palvelu toi toissa vuonna tykkää-napin rinnalle myös iloa ja hämmästystä esittäviä emoji-kuvia.

Testattavasta toiminnosta saattaa kuitenkin tulla Facebookille uusi keino kerätä palautetta epätoivottavasta sisällöstä. Facebookissa on tosin jo nyt toimintoja, jolla palvelun ylläpidolle voi raportoida esimerkiksi palvelussa kielletyistä aineistoista.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt