Digitoday

Yksi sovellus riittää – näin panet Android-puhelimen kokonaan uusiksi

Julkaistu:

Digivinkit
Microsoftin asentaminen heti Android-puhelimen eteiseen voi kuulostaa oudolta, mutta ideaa ei kannata tyrmätä suoralta kädeltä.
Toimittaja tutustui äskettäin ilmaiseen Microsoft Launcher -sovellukseen Androidille. Se on yksi monista, jotka on tarkoitettu muuttamaan Android-käyttöjärjestelmän ilmettä ja toiminnallisuutta. Sovellus asennettiin taannoisen jutun tekoa varten, mutta se jäi puhelimeen pidemmäksi aikaa. Siihen on syynsä.

Google Playstä löytyvän Launcherin aloitusnäyttö on puhtaan yksinkertainen. Hallitsevana on vasemman alakulman luuri puheluja varten. Enemmän miellytti oikealle pyyhkäistäessä löytyvä toinen asettelu, joka tarjosi muun muassa kellon, sään ja muutaman pikanapin, kuten valikoiman Microsoftin sovelluksia, jotka pitää erikseen asentaa. Tämä näkymä päätyikin uudeksi aloitusnäytöksi.

Hyödyllisin tämän näytön napeista on Tehostin, jota painamalla puhelimesta tyhjennetään turhia tietoja kuten väliaikaistiedostoja. Näin pääset kerralla eroon jopa sadoista megatavuista tietoa, jota ei ole tarpeen säilyttää. Napin painaminen ajoittain siis kannattaa.

Aloitusnäytön pyyhkäisy ylös keskellä ruutua avaa aakkosellisen ja haettavan listan kaikista puhelimen sovelluksista. Pyyhkäisy alas taasen näyttää usein käytetyt sovellukset. Voit mukauttaa aloitusnäytön sovellusten asettelua ja kuvakkeita. Voit myös piilottaa halutut sovellukset, jotta ne pysyvät yksityisinä.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Kun pyyhkäiset aloitusnäyttöä tarpeeksi monta kertaa oikealle, Microsoft esittää personoidun syötteen säätietoineen, kalentereineen ja uutisineen. Myös tätä näkymää voi muokata mieleisekseen.

Piilotetummista toiminnoista yksi kätevin on puhelimessa katsellun verkkosivun tai vaikka videon lähettäminen tietokoneeseen myöhempää katselua varten. Voit tutustua tähän toimintoon tarkemmin lukemalla äskettäisen juttumme.

Toimivaa on myös näytön lukitseminen kaksoisnäpäytyksellä.

Bing ei tajua musiikkia

Allekirjoittanutta häiritsee Microsoftin Bingin asettaminen oletushauksi. Se ei nimittäin osaa usein tarpeellista toimintoa, eli musiikin kuuntelua ja tunnistamista. Onneksi Googlen voi kiinnittää aloitusnäyttöön ongelman lievittämiseksi.

Hetken piti ihmetellä, minne tekstiviestit ovat kadonneet. Viestinappi kuitenkin löytyi pyyhkäisemällä sormea ylöspäin ruudun alalaidassa. Se paljasti myös muita toimintoja vaikkapa wifin tai lentotilan kytkemistä varten.

Joskus Launcher-sovellukset voivat jopa hidastaa puhelinta. Allekirjoittanut ei huomannut mitään ongelmia Microsoft Launcherin suorituskyvyssä, vaikka testipuhelimena oli jo vuosia vanha Samsung Galaxy J5.

Microsoft Launcherin tehokas käyttö edellyttää Microsoft-tiliä.

Mikäli haluat korvata Googlen sovellukset mahdollisimman pitkältä Microsoftin vastaavilla, kannattaa ladata Microsoft Apps -sovellus Play-kaupasta. Se esittelee ja tarjoaa Microsoftin sovelluksia puhelimeesi.

Kommentit

  Näytä lisää
  Kommentointi on päättynyt
  Näitä luetaan!
  • Juuri nyt
  • Päivä
  • Viikko
  1. 1

   Sara Forsbergin rankka paluu Suomeen – ei yhtään keikkaa koko kesänä

  2. 2

   18-vuotias otti kaksi pilleriä festareilla ja kuoli – äiti julkaisi sydäntäsärkevän kirjoituksen: ”Jouduin tekemään päätöksen”

  3. 3

   Professori: Ylipainoisten pitäisi saada tulla tuntia myöhemmin töihin

  4. 4

   Lohduttomat kuvat Liverpoolin maalivahdin tylystä kohtelusta – joukkuetoverien käytös pöyristyttää: ”Sitä oli kauheaa katsoa”

  5. 5

   Automaattiaseen äänet säikäyttivät asukkaat Espoossa – alkuperäksi paljastui jääkärien sotaharjoitus

  6. Näytä lisää
  1. 1

   Helsinkiläiseen vaatekauppaan on 30 euron pääsymaksu – ”Karsii huvisovittelijat”

  2. 2

   Mitä rinnoille käy ilman liivejä? Asiantuntija vastaa

  3. 3

   Ricciardo voittoon, Räikkönen 4:s, Bottas 5:s – IS seurasi Monacon F1-kisaa

  4. 4

   18-vuotias otti kaksi pilleriä festareilla ja kuoli – äiti julkaisi sydäntäsärkevän kirjoituksen: ”Jouduin tekemään päätöksen”

  5. 5

   Liverpoolin maalivahti aneli kyynelsilmin anteeksipyyntöä faneilta – paljasti mitä pukukopissa tapahtui ottelun jälkeen

  6. Näytä lisää
  1. 1

   Noora ihmetteli yhtäkkiä ilmestyneitä punaisia näppylöitä – lääkäri tunnisti yleisen vaivan heti

  2. 2

   Morsiamen äidin pöyristyttävä käytös järkytti hääväkeä: ”En ole eläessäni hävennyt niin paljon”

  3. 3

   Suvin postiluukusta kolahti tyly heippalappu: ”WC:n hanaa ei saa käyttää kello 21–08”

  4. 4

   Entinen Playboy-malli päätyi järkyttävään tekoon: hyppäsi pilvenpiirtäjästä pienen poikansa kanssa

  5. 5

   Maailmankuulu aikuisviihdetähti bongattiin helsinkiläiskahvilassa – aikoo peuhata Suomen tunnetuimman pornokeisarin kanssa: mukana kaksoissisko

  6. Näytä lisää