Sovellusvinkki: Microsoft Launcher Android-puhelimeen - Digitoday - Ilta-Sanomat

Yksi sovellus riittää – näin panet Android-puhelimen kokonaan uusiksi

Microsoftin asentaminen heti Android-puhelimen eteiseen voi kuulostaa oudolta, mutta ideaa ei kannata tyrmätä suoralta kädeltä.

Microsoft esittää personoidun näkymän, jossa on muun muassa säätiedot, kalenteri ja uutisia.­

10.2.2018 16:00

Toimittaja tutustui äskettäin ilmaiseen Microsoft Launcher -sovellukseen Androidille. Se on yksi monista, jotka on tarkoitettu muuttamaan Android-käyttöjärjestelmän ilmettä ja toiminnallisuutta. Sovellus asennettiin taannoisen jutun tekoa varten, mutta se jäi puhelimeen pidemmäksi aikaa. Siihen on syynsä.

Google Playstä löytyvän Launcherin aloitusnäyttö on puhtaan yksinkertainen. Hallitsevana on vasemman alakulman luuri puheluja varten. Enemmän miellytti oikealle pyyhkäistäessä löytyvä toinen asettelu, joka tarjosi muun muassa kellon, sään ja muutaman pikanapin, kuten valikoiman Microsoftin sovelluksia, jotka pitää erikseen asentaa. Tämä näkymä päätyikin uudeksi aloitusnäytöksi.

Hyödyllisin tämän näytön napeista on Tehostin, jota painamalla puhelimesta tyhjennetään turhia tietoja kuten väliaikaistiedostoja. Näin pääset kerralla eroon jopa sadoista megatavuista tietoa, jota ei ole tarpeen säilyttää. Napin painaminen ajoittain siis kannattaa.

Aloitusnäytön voi valita ja muokata mieleisekseen.­

Aloitusnäytön pyyhkäisy ylös keskellä ruutua avaa aakkosellisen ja haettavan listan kaikista puhelimen sovelluksista. Pyyhkäisy alas taasen näyttää usein käytetyt sovellukset. Voit mukauttaa aloitusnäytön sovellusten asettelua ja kuvakkeita. Voit myös piilottaa halutut sovellukset, jotta ne pysyvät yksityisinä.

Kun pyyhkäiset aloitusnäyttöä tarpeeksi monta kertaa oikealle, Microsoft esittää personoidun syötteen säätietoineen, kalentereineen ja uutisineen. Myös tätä näkymää voi muokata mieleisekseen.

Piilotetummista toiminnoista yksi kätevin on puhelimessa katsellun verkkosivun tai vaikka videon lähettäminen tietokoneeseen myöhempää katselua varten. Voit tutustua tähän toimintoon tarkemmin lukemalla äskettäisen juttumme.

Toimivaa on myös näytön lukitseminen kaksoisnäpäytyksellä.

Bing ei tajua musiikkia

Allekirjoittanutta häiritsee Microsoftin Bingin asettaminen oletushauksi. Se ei nimittäin osaa usein tarpeellista toimintoa, eli musiikin kuuntelua ja tunnistamista. Onneksi Googlen voi kiinnittää aloitusnäyttöön ongelman lievittämiseksi.

Hetken piti ihmetellä, minne tekstiviestit ovat kadonneet. Viestinappi kuitenkin löytyi pyyhkäisemällä sormea ylöspäin ruudun alalaidassa. Se paljasti myös muita toimintoja vaikkapa wifin tai lentotilan kytkemistä varten.

Joskus Launcher-sovellukset voivat jopa hidastaa puhelinta. Allekirjoittanut ei huomannut mitään ongelmia Microsoft Launcherin suorituskyvyssä, vaikka testipuhelimena oli jo vuosia vanha Samsung Galaxy J5.

Microsoft Launcherin tehokas käyttö edellyttää Microsoft-tiliä.

Mikäli haluat korvata Googlen sovellukset mahdollisimman pitkältä Microsoftin vastaavilla, kannattaa ladata Microsoft Apps -sovellus Play-kaupasta. Se esittelee ja tarjoaa Microsoftin sovelluksia puhelimeesi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?