Digitoday

Tekstiviesteihin tulossa iso muutos – Googlen suunnitelmat paljastuivat

Julkaistu:

Tekstiviestit
Jatkossa tekstiviestin lähettäminen saattaa onnistua verkosta.
Google on suunnittelemassa isoa muutosta tekstiviestien lähettämiseen, kertoo Android Police.

Google vaikuttaa suunnittelevan mahdollisuutta lähettää tekstiviestejä verkon kautta. Tämä tapahtuisi luomalla puhelimesta ja tietokoneesta laitepari, minkä jälkeen tekstareita voisi kirjoittaa web-käyttöliittymän kautta. Ditto-koodinimellä tunnettu tekniikka tunnettaisiin myöhemmin Messages for web -nimellä.

Tiedot perustuvat Googlen tekstiviestisovelluksen uuden version eli Android Messages 2.9:n ohjelmakoodin tarkastelemiseen.

Kyseessä lienee Googlen uusi yritys saada jalansijaa pikaviestimarkkinoille. Yhtiön omat viestintäohjelmat Allo ja Hangouts ovat jääneet pahasti Facebookin Messengerin ja WhatsAppin, Microsoftin Skypen sekä Applen iMessagesin jalkoihin.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Android Messagesista paljastui myös, että Google saattaa tuoda RCS-muotoiset tekstiviestit osaksi sovellustaan. Se mahdollistaa muun muassa tekstiviesteissä aikaisemmin pikaviesteistä tutut ominaisuudet, kuten ryhmäviestittelyn, lukukuittaukset sekä tiedon siitä, kun toinen osapuoli naputtelee vastausta. Toimiakseen RCS-viestit vaativat kuitenkin tuen teleoperaattorin verkoilta. Esimerkiksi Suomessa sitä ei ole.

Edellisten lisäksi tekstiviesteihin saattaa tulla myös tekniikka verkko-ostoksia varten.

Verkossa on olemassa sivuja, jotka mahdollistavat tekstiviestien lähettämisen tietokoneella. Tällöin näitä ei kuitenkaan kytketä lähettäjän omaan puhelinnumeroon. Tällaisia palveluita käytetään muun muassa mainontaan, viranomaisviestintään sekä petoksiin.

Vaikka käytössäsi on Android-puhelin, et silti välttämättä käytä Googlen tekstiviestisovellusta. Monet suuret valmistajat, kuten Huawei, ovat korvanneet sen omalla ohjelmallaan. Tällöin Android Messages on ladattava erikseen Play-sovelluskaupasta.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Myös Facebook pyrkii pääsemään käsiksi ihmisten tekstiviesteihin. Messenger-sovellus yrittää tehdä itsestään puhelimen ensisijaisen tekstiviestien lukuohjelman asennuksen yhteydessä. Suostuessaan käyttäjä luovuttaa Facebookille yhteystietojensa puhelinnumerot ja paljastaa, keiden kanssa tekstiviestittelee.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt