Digitoday

Applen perustaja ei usko mihinkään, mitä Elon Musk tai Tesla sanovat – ”Rakastan silti autoa”

Julkaistu:

Tesla
Applen perustaja Steve Wozniak pettyi Tesla-autoja kehittävän Elon Muskin lupauksiin.
Applen perustajiin kuuluva Steve Wozniak on menettänyt luottamuksensa Tesla-autoyhtiöön ja sen johtajaan Elon Muskiin, kertoo Business Insider -verkkolehti.

Tukholmassa Nordic Business Forum -tapahtumassa puhuneen Wozniakin tyytymättömyys sai alkunsa erityisesti Muskin lupauksesta, jonka mukaan Tesla-auto ajaisi täysin itsenäisesti halki Yhdysvaltojen ja myös lopuksi pysäköisi täysin ilman ohjaajaa vuoden 2016 loppuun mennessä.Jos et näe ylle liitettyä videota, voit katsoa sen Teslan verkkosivulta.

Kuolemaan johtaneen kolarin jälkeen Tesla katkaisi yhteistyönsä ajoavustusjärjestelmiä autoihinsa kehittäneen Mobileyen kanssa, ja otti käyttöön oman korvaavan tekniikkansa. Musk lykkäsi lupaustaan vuodella, ja sanoi itsenäisen ajamisen onnistuvan vuoden 2017 lopussa. Viime elokuussa hän lykkäsi takarajaa tämän vuoden alkuun, ja joulukuussa vieläkin kauemmaksi.

– Minä uskoin niihin juttuihin, Wozniak sanoi.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Nyt en usko mihinkään mitä Elon Musk tai Tesla sanovat, mutta rakastan silti autoa.

Wozniakin mukaan Musk on Applen toisen perustajan ja johtajan Steve Jobsin tapaan hyvä myyntimies, mutta häneen ei voi välttämättä luottaa.

Hän kertoo myös lukeneensa, että muut autovalmistajat, kuten Audi ja BMW, ovat itse asiassa Teslaa edellä itseohjaavien autojen kehityksessä.

– Kun Tesla törmää mihin tahansa pikkuisen epätavalliseen tilanteeseen – liikennekartioon keskellä kaistaa – sinun täytyy ottaa ohjat, Wozniak kertoi.

Wozniak omistaa kaksi Teslan Model S -autoa, mutta hän sanoi vaimonsa kanssa ajavansa nykyään päivittäin GM:n Chevy Bolt -autolla.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt