Digitoday

Toimittaja linkitti puhelimensa Windows 10:een – säätöä seurasi, mutta hyvä siitä tuli

Julkaistu:

Digivinkit
Puhelimessa luettu mielenkiintoinen verkkosivu voi helposti jäädä unholaan, eikä sitä pc:llä istuessaan enää saa päähänsä. Tähän on olemassa helpotus, jos jaksat nähdä vähän vaivaa.
Windows 10:n syksyinen suurpäivitys Fall Creators Update lisäsi käyttöjärjestelmään toiminnon iPhonen tai Android-puhelimen yhdistämiseksi. Tämän avulla on muun muassa mahdollista lähettää puhelimella katseltu verkkosivu tietokoneeseen.

Prosessi vaatii Microsoftin sovelluksen asentamista puhelimeen. Ole valmis siihen, että puhelimesi käyttökokemus muuttuu, koska siihen voi tulla kokonaan uusi käyttöliittymän vaihtava launcher-sovellus.

Tämä vinkki on testattu Android-puhelimella. Yksityiskohdat vaihtelevat laitteesta riippuen.

Pystytte parempaan, Microsoft!

Paina tietokoneessa Windowsin aloituspainiketta ruudun vasemmassa alareunassa hiiren ykköspainikkeella, ja valitse Asetukset (hammasrattaan kuva). Valitse Puhelin, ja paina Lisää puhelin.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Nyt Microsoft tahtoo puhelinnumerosi. Valitse maanumero listasta, ja syötä numerosi.


Saat puhelimeesi viestin Microsoftilta. Viesti alkoi huonolla suomella "Ensimmäisen sovelluksesi on valmis". Viesti vaikuttaa siis jopa tyypilliseltä huijaustekstiviestiltä etenkin, kun viestiä höystää verkkolinkki. Microsoftilta sopii edellyttää parempaa kielenkäyttöä.

Tässä tapauksessa linkki ei kuitenkaan johda verkon hämäräkujille, vaan se avasi Google Play -kaupan ja siellä Microsoft Launcher -sovelluksen sivun. Google Play -kirjautumisen jälkeen sovellusta pääsi asentamaan. Microsoft Launcher vei puhelimessa noin 61 megatavua tilaa.

Microsoftin mukaan ensimmäisenä asennettava sovellus riippuu puhelimesta (iPhone tai Android-puhelin), aluekohtaisista asetuksista ja muista tekijöistä. Esimerkiksi vinkkiä myös kokeillut Cnet sai asennettavakseen Edge-selaimen.

Vihdoin sivuja jakamaan

Microsoft pyysi lupaa yhteystietoihin, puhelujen soittamiseen ja hallinnointiin, tekstiviestien lähettämiseen ja tarkastelemiseen, valokuvien, mediatiedostojen ja muiden tiedostojen käyttämiseen ja laitteen sijainnin käyttämiseen. Jokaisen luvan voi evätä tai hyväksyä erikseen.

Microsoft-tilille kirjautumisen jälkeen sovellus uteli halukkuutta muuttaa puhelimen aloitusnäyttöä tai säilyttää alkuperäinen asettelu. Sen jälkeen sovellusta sopi käyttää.

Välittömästi silmään iski Androidin uusi ilme, joka johtuu siitä, että Microsoft Launcher on nimensä mukaisesti niin sanottu launcher-sovellus, joka vaihtaa Androidin ilmettä ja toiminnallisuutta.

Googlen Chrome-selaimeen oli ilmestynyt jutun alussa mainostettu toiminto verkkosivun jakamiseksi. Paina halutulla verkkosivulla Chromen oikean yläkulman kolmea pystypistettä. Paina Jaa, ja valitse Jatka tietokoneessa. Sitten paina tietokoneesi nimeä avautuvassa ikkunassa. Puhelimessasi katsomasi verkkosivu avautuu nyt tietokoneen Edge-selaimessa katseltavaksi.

Tietokoneen on oltava päällä sivua jaettaessa. Jos kone on esimerkiksi lepotilassa, siihen ei voi verkkosivuja lähettää. Tällöin voit kuitenkin painaa samassa kohtaa Chromen Jatka myöhemmin -painiketta, joka lähettää sivusta ilmoituksen tietokoneeseesi. Nämä ilmoitukset löydät Windowsin toimintokeskuksesta alapalkin oikeasta reunasta näpäyttämällä hiiren ykköspainikkeella puhekuplan näköistä kuvaketta.

Sama onnistui myös ainakin puhelimen YouTube-sovelluksessa. Videoiden yhteydessä oleva Jaa-nappi paljasti tutun Jatka tietokoneessa -napin. Video ei tosin jatkunut siitä kohtaa, mihin se puhelimella jäi, vaan alkoi alusta.

Siinäpä se pähkinänkuoressa. Microsoft Launcherista on moneen muuhunkin, kuten Androidin ulkoasun muokkaamiseen ja sen kautta pääsee helposti monen muun Microsoft-sovelluksen, kuten OneDriven, Wordin tai Skypen ääreen.

Sisältääpä Launcher myös Tehostin-painikkeen, joka nopeasti vapauttaa tilaa puhelimesta joutavia tiedostoja tuhoamalla.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt