Digitoday

Uusi kaiutin sädettää äänet korvaan – muut eivät sitä kuule

Julkaistu:

CES-messut
Samsungin mielenkiintoinen prototyyppi voi hyvinkin jäädä vain sellaiseksi. Cnet kokeili vimpainta CES-messuilla.
Samsungin kokeellisten vimpainten osasto C-Lab esitteli Las Vegasin CES-messuilla erikoista kaiutinta, jonka on tarkoitus korvata kuulokkeet. S-Ray-kaiutin lähettää langattomasti korvaan suuntaavaa ääntä, jota muut ympärillä olevat eivät kuule.

Kuunteluun ei tarvita korvien peittämistä tai kaiuttimen asettamista korvakäytävään kuulokkeiden tapaan.

S-Ray on kannettava kaiutin, jota esiteltiin messuilla myös älypuhelimen kuorena ja kaulurina. Tekniikassa ultraäänet muuttuvat ihmiskorvan kuulemiksi ääniksi. Ensimmäinen kysymys on, millainen on S-Rayn äänenlaatu, ja laitetta kokeilleen Cnetin mukaan ei kovin häävi.

Testaaja oli kuitenkin hämmästynyt siitä, että tekniikka ylipäätään mahdollisti musiikin kuuntelemisen ilman kuulokkeita keskellä jättimäisten tekniikkamessujen kakofoniaa.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Teknologia ei sinänsä ole uutta, mutta sen kaupallistuminen on antanut odottaa itseään. Tilanne voi olla tämä jatkossakin, sillä ei ole mitään takeita, että C-Labin prototyypistä kehitetään koskaan myytävää tuotetta.

Samsung kuitenkin vaikuttaa itse kiinnostuneen S-Raysta, sillä yhtiö esittelee sitä messujen ohella lyhyessä videossa. Sen perusteella Samsung näkee keksinnölle käyttöä monenlaisessa arjen tilanteessa – jopa jalankulkijan pelastamiseksi lähestyvältä autolta. Video on tosin puhtaasti animoitu vailla ainuttakaan tosielämän otosta viitaten kenties siihen, että kaiutin vaatii vielä paljon työtä.

Alla olevalla videolla näytetään, miten S-Ray toimii.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt