Tencent jahtaa PUBG-videopelin huijareita - Digitoday - Ilta-Sanomat

Huippusuosittu PUBG kärsii jättimäisestä ongelmasta – yli 100 pidätetty

PlayerUnknown's Battlegrounds on Nälkäpeli-henkinen selvitymistaistelu, jota voi pelata yksin tai joukkueessa.

Julkaistu: 17.1.2018 16:00

PlayerUnknown's Battlegrounds on niin suosittu, että huijarit ovat tavallista pahempi ongelma. 120 ihmistä on pidätetty.

Tämän suosituimpiin kuuluva videopeli, moninpelattava areenataistelu PlayerUnknown's Battlegrounds (PUBG) kärsii koko pelin perustaa kalvavasta ongelmasta. Huijarit uhkaavat ajaa pois uudet pelaajat, uutistoimisto Bloomberg kirjoittaa.

PUBG:n kannalta pelaajista kiinni pitäminen on välttämätöntä sen tähän asti huimana jatkunutta kasvua ajatellen.

Peliä Kiinaan vievä Tencent-jättiyhtiö on tarttunut härkää sarvista. Se laittoi poliisin tonkimaan alamaailman huijaririnkejä, mistä seurasi jopa 120 hengen pidätys epäiltyinä huijausohjelmien tekemisestä. Kiinassa moisesta voi joutua pahimmillaan vankilaan.

Lisäksi pelin kehittäjä Bluehole on palkannut apuun pelihuijareiden estämiseen erikoistuneen BattlEyen, joka on jo estänyt 1,5 miljoonaa tiliä huijaamisen vuoksi. Tämä edustaa jopa kuutta prosenttia koko pelaajakunnasta.

"PUBG käy läpi puberteettia"

Huijarit ovat olleet ongelma 27 miljoonan pelaajan PUBG:ssä jo pidemmän aikaa. Syytökset ovat moninaisia. Välillä vastustajat ovat voittamattomia ja luodeille immuuneja, kun taas toisissa tapauksissa vastustajan täysin mahdottomat laukaukset osuvat maaliinsa.

Ongelma on saanut enemmän huomiota sen jälkeen, kun peli "valmistui" joulukuussa, eli siirtyi pois early access -esijulkaisuvaiheesta. Viimeistään tässä vaiheessa vaatimukset peliä kohtaan kasvoivat selvästi, koska viat early access -peleissä lasketaan helposti kehitysvaiheen lastentaudeiksi.

Lisäksi Tencent haluaa varmistaa, etteivät huijarit pilaa pelin paikallista julkaisua heti alkuunsa. Analyytikko painottaa, ettei Tencentillä ole varaa epäonnistua.

– PUBG läpikäy eräänlaista puberteettia, ja huijarit uhkaavat estää sen kasvun. Huijarit lähinnä ajavat pois uusia käyttäjiä, ja ilman uusien käyttäjien jäämistä PUBG ei pysty lujittamaan varhaista menestystään ja nousemaan pitkäkestoiseksi hitiksi, eteläkorealaisen Kiwoom Securitiesin analyytikko Kim Hak-joon varoittaa.

Huijareiden aiheuttamasta vahingosta on jo viitteellistä todistusaineistoa. Pelin päivittäiset aktiiviset käyttäjät eivät ole enää lisääntyneet viime aikoina siitä huolimatta, että peliä on kuitenkin edelleen myyty massoittain.

Tämä ei kuitenkaan ole ainoa asia, joka kiinalaisyhtiötä huolestuttaa. Tencent on sanonut sovittavansa PUBG:n vastaamaan "sosialistisia avainarvoja, kiinalaista perinteistä kulttuuria ja moraaliarvoja". Pelisivusto IGN:n mukaan viranomaiset ovat pitäneet peliä sellaisenaan liian väkivaltaisena kiinalaisyleisölle.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?