Digitoday

Hittilaite jumittaa kotiverkkoja ympäri maailman – yksi helppo niksi auttaa

Julkaistu:

Wifi-verkot
Uudet Android-laitteet aiheuttavat ylikuormitusta kotiverkoissa, joissa on Chromecast-mediatoistin tai muu Googlen tekniikkaan perustuva medialaite.
Supersuosittu Googlen Chromecast-mediatoistin ja muut Google Cast -tekniikkaan perustuvat kodin laitteet ovat aiheuttaneet viime aikoina pahoja häiriöitä eräisiin kotiverkkoihin, kertoo muun muassa Myce-tekniikkasivusto.

Vikoja on havaittu ainakin Asusin, Synologyn, Netgearin, TP-Linkin ja Linksysin reitittimiin perustuvissa verkoissa. Kaksi viimeistä on vahvistanut ongelman olemassaolon ja julkaissut reitittimeen asian korjaavia ohjelmia.

Viasta on raportoitu lokakuusta asti. Se koskee myös Google Home -älykaiuttimia.

Ongelma perustuu siihen, että kotiverkossa olevat Android-laitteet lähettävät verkkopaketteja etsiäkseen Google Cast -laitteita, kun laitteessa oleva YouTuben kaltainen lähettämään kykenevä sovellus herää lepotilasta. Uusimmassa Android-versiossa näitä paketteja saattaa lähteä lyhyessä ajassa jopa 100 000 kappaletta. Tämän seurauksena reititin saattaa jumiutua täysin tai menettää yhteyden internetiin.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Vika piilee Googlen ohjelmakoodissa, ei itse reitittimissä. Ongelmaa vähentää merkittävästi se, että Chromecastissa otetaan pois päältä vierastila (guest mode), neuvotaan asiaan liittyvässä Reddit-keskustelussa. Tämä tapahtuu puhelimessa tai tabletilla olevalla Google Home -sovelluksella. Vieraskäytön lopettaminen tosin tekee verkon kirjautumattomalle käyttäjälle vaikeaksi esitellä omien laitteidensa sisältöjä Chromecastin kautta.

Ongelmaa voi yrittää vaihtoehtoisesti kiertää sammuttamalla Chromecast tai jumitusta aiheuttava puhelin tai tabletti tai vaihtoehtoisesti irrottamalla se kotiverkosta, kun sitä ei käytetä.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt