Digitoday

Las Vegasin elektroniikkamessuilla uusi vetonaula: tankotanssivat stripparirobotit

Julkaistu:

Tanssivat robotit ovat Lontoossa toimivan taiteilijan Giles Walkerin muutaman vuoden takaisia aikaansaannoksia.
Kasinoistaan tunnetun Las Vegasin vuosittaisilla kuluttajaelektroniikkamessuilla nähtiin tällä viikolla uusi vetonaula: Kaksi tankotanssin taitavaa robottia esiintyi Sapphire-klubilla.

Tanssivat robotit ovat Lontoossa toimivan taiteilijan Giles Walkerin muutaman vuoden takaisia aikaansaannoksia.

Alun perin taiteeksi tarkoitettu robottiprojekti sai Walkerin mukaan alkunsa hänen löydettyään kaksi valvontakameraa varaston lattialta.

Sapphire-klubin Peter Feinstein kertoo ”palkanneensa” Walkerin robotit, koska osa ihmisistä ei välttämättä tunne oloaan mukavaksi strippiklubilla.


– Yritämme tavoittaa kohderyhmän, joka saattaisi todeta: ’Oho, kuulostaa hauskalta’, Feinstein sanoo.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Las Vegasin kuluttajaelektroniikkamessut nousivat otsikoihin myös muista syistä. Esimerkiksi pelilaitevalmistaja Razer epäilee teollisuusvakoilijoiden vieneen yhtiön prototyyppejä messuilta.

Lisäksi messuilla esiteltiin muun muassa uutta televisiotekniikkaa, kuten magneettikiinnitystä ja kaiuttimena toimiva näyttö.


Autovalmistaja Kia taas herätteli messuyleisön huomiota kertomalla, että se tuo markkinoille 16 uutta sähköistä automallia vuoteen 2025 mennessä.

Nyt se on paljastanut sähköautokonseptin, jolle se on antanut nimen Niro EV. Kyseessä on kompakti SUV, joka on varustettu 64 kilowattitunnin litiumioniakulla ja 150-kilowattisella sähkömoottorilla.

Valmistaja lupaa, että yhdellä latauksella Niro EV yltää 383 kilometrin toimintamatkaan.