Angee-turvakamera kääntyy poispäin, kun asukas on kotona - Digitoday - Ilta-Sanomat

Uusi keksintö: Nytkö ratkesi kotia salakuvaavien turvakameroiden ongelma?

Angee-turvakameran on määrä kääntyä poispäin silloin, kun asunnossa on asiaankuuluvaa väkeä.

Julkaistu: 12.1.2018 7:00

CES-messuilla esillä oleva Angee-turvakamera poikkeaa kilpailijoistaan yhdellä yksinkertaisella, mutta oivaltavalla toiminnolla.

Joukkorahoituksella syntynyt kotien turvakamera Angee alkaa olla valmis kaupallistamiseen. The Vergen mukaan kameran erikoisuus on sen tietosuojatoiminto, joka kääntää kameran poispäin huomattuaan kodin asukkaan palanneen. Tämä on mahdollista, koska kamera kääntyy täydet 360 astetta.

Kamera ei siis tuijota asiaankuuluvia asukkeja. Temppu on tosin ainakin osittain psykologinen, sillä myös kilpailevat kamerat eivät välttämättä ole koko ajan päällä perheen ollessa läsnä – vaikka kamerat olisikin suunnattu heitä päin.

Angee tunnistaa, kuka perheenjäsen lähti talosta tai tuli takaisin. Mutta se edellyttää verrattain näkyvän poletin asentamista oviin niiden liikkeen tunnistamiseksi.

Vaikka Angeen valttina on tietoturva, ala laajemmin kärsii huonosta tietoturvamaineesta. Kuten monet muut niin sanotun esineiden internetin laitteet, myös monet turvakamerat ovat paljastuneet haavoittuviksi hyökkäyksille ja väärinkäytöksille.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?