Torstaina tulee kolme ilmaista tv-kanavaa – viritä telkkari, jos haluat nähdä Leijonien pelit HD:na

Muun muassa Pyeongchangin talviolympialaiset näyttävä kanava tulee suomalaistelevisioihin tämän viikon torstaina.

8.1.2018 13:42

Verkko- ja televisio-operaattori DNA alkaa jaella torstaina 11.1. kaapeli- ja antenniverkossaan uusia teräväpiirtokanavia.

Eniten kanavia saavat kaapelitelevision katsojat, joille tulee katsottavaksi TV5 HD, Frii HD ja Kutonen HD. Antenniverkon katsojille on tarjolla vähemmän. Nämä saavat kolmen kuukauden ajaksi TV5 HD:n.

TV5 on suomalaisten kannalta merkittävä, sillä Discoveryn omistamalla kanavalla on laajat oikeudet Pyeongchangin talviolympialaisiin. Vaikka lähetykset näkyvät Ylen ja TV5:n kanavilla, Leijonien pelit näkyvät vain TV5:ltä, kertoo Yle.

– Uutinen on erityisen hyvä nyt talviolympialaisten alla, sillä kuvan laadulla on merkitystä erityisesti urheilun ystäville, jotka haluavat luonnollisesti seurata tiukat kisatilanteet ja Suomen kiekkojoukkueen suoritukset pienintäkin yksityiskohtaa myöten, sanoo DNA:n viihdeliiketoiminnassa johtajana toimiva Mikko Saarentaus tiedotteessa.

Kaapeliverkossa olevan vastaanottimen on oltava HD ready -tasoinen lähetysten katselemista varten. TV5 HD löytyy kanavapaikalta 27. Frii HD:n paikka on 36 ja Kutonen HD:n 30.

Antenniverkossa näkyvä TV5 HD löytyy kanavapaikalta 27. Sen katseluun ei tarvita erillistä tv-korttia.

Kaikki televisiot ja digiboksit eivät löydä uusia kanavia automaattisesti. Siinä tapauksessa kannattaa laitteen asetuksista tehdä torstaina uusi kanavahaku.

TV5:n ohella myös Yle näyttää talviolympialaisia omilla kanavillaan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?