Intel ja AMD julkistivat yhdistelmäsirun kannettaviin tietokoneisiin - Digitoday - Ilta-Sanomat

”Epäpyhän liiton hedelmä” – kiinnostavin uutuus pelaajalle juuri nyt

Kuvituskuva
Julkaistu: 8.1.2018 12:51

Intelin ja AMD:n yhteiset sirut pelikannettavia varten julkaistiin CES-messuilla Yhdysvalloissa. Pelaajan kannattaa kuitenkin odottaa riippumattomia testejä ennen ostopäätöstä.

Puolijohdeyhtiö Intelin ja sen verisen kilpailijan AMD:n erikoinen liitto on nyt tuottanut tulosta, muun muassa Engadget kertoo. Intel julkisti kahdeksannen sukupolven Intel Core -suorittimen, jossa käytetään AMD:n Radeon RX Vega M -grafiikkasuoritinta.

Intelin mukaan tarkoitus on kutistaa pelikannettavia poistamalla tarve erilliselle grafiikkasuorittimelle. Samalla yhtiöt haastavat Nvidian, joka on ollut monen pelaajan kestosuosikki tietokoneiden grafiikkasuorittimissa.

Uudesta yhdistelmäsirusta tarjotaan kahta versiota. GL on tarkoitettu kannettaviin tietokoneisiin, kun taas tehokkaampi GH on suunnattu pieniä pöytäkoneen tapaisia laitteita varten.

Intel sanoo uusien sirujen tuottavan jopa 40 prosenttia enemmän ruutuja sekunnissa (fps, frames per second) verrattuna nykyaikaisiin erillisellä grafiikkasirulla varustettuihin koneisiin.

Riippumattomat testaajat ottavat nopeasti selvää, miten yhdistelmäsirut pärjäävät perinteistä tavallisen suorittimen ja erillisen grafiikkakortin yhdistelmää vastaan. Pelaajan kannattanee odotella tovi nähdäkseen, millaisiin lukemiin sirut yltävät silloin.

Intelin mukaan RX Vega M -grafiikalla varustetut koneet ovat vain 17 millimetriä paksuja. Kiinnostavaa on nähdä, miten lämmönhallinta hoidetaan sisätilojen kutistuessa merkittävästi.

Tuoreimmat osastosta