Digitoday

Kahden tv-kanavan näkyvyys laajenee pian koko Suomeen

Julkaistu:

Televisio
Uudet toimiluvat velvoittavat MTV3- sekä AlfaTV-kanavia tarjoamaan jatkossa sekä suomen- että ruotsinkielistä ohjelmaa sekä uutisia.
MTV3- ja AlfaTV-kanavien näkyvyysalue laajenee alkuvuodesta kattamaan koko Suomen. Viestintävirasto on myöntänyt MTV Sisällöt Oy:lle ja Brilliance Communications Oy:lle ohjelmistoluvat yleisen edun televisiotoimintaan.

Yleisen edun kanavat jaetaan UHF-alueen antennitelevisioverkon A-kanavanipussa, joka kattaa lähes koko väestön. MTV3-kanava näkyy jo nyt A-kanavanipussa, mutta sen jakelua täydennetään satelliitin avulla katvealueilla koko maassa Ahvenanmaata lukuun ottamatta. MTV3:n muutettu toimilupa astuu voimaan heti ensi vuoden alussa.

AlfaTV lisätään antennitelevisioverkon A-kanavanippuun helmikuun alussa, kun kanavan uusi toimilupa astuu voimaan. Myös AlfaTV:n jakelua täydennetään satelliittijakelulla MTV3:n tapaan. Tällä hetkellä AlfaTV näkyy useissa kaapeliverkoissa ja antennitelevisioverkossa E-kanavanipussa.

Toimiluvan muutoksen yhteydessä kanaville tulee myös uusia vaatimuksia. Jatkossa kanavien pitää tarjota päivittäin sekä suomen- että ruotsinkielistä ohjelmaa sekä uutisia ja ajankohtaisohjelmia. Lisäksi osaan ohjelmista täytyy liittää ääni- ja tekstityspalvelu.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt