Digitoday

Soutajat julkaisivat rohkean kalenterin: Venäjä kielsi myynnin – sitten seurasi verkkohyökkäys

Julkaistu:

Verkkohyökkäykset
Brittiläinen soutujoukkue epäilee, että Venäjä koettaa estää sitä myymästä alastonkalentereitaan verkossa.
Venäjä on kieltänyt brittiläisessä Warwickin kaupungissa toimivan soutujoukkueen julkaiseman alastonkalenterin maahantuonnin, kertoo brittiläinen The Independent -lehti. Tämän lisäksi soutujoukkueen verkkosivulle on isketty palvelunestohyökkäyksellä, sekin ilmeisesti Venäjältä, kertoo tietoturva-asiantuntija Graham Cluley blogissaan.

Warwick Rowers -soutujoukkueen verkkokaupasta Venäjälle myytyjä kalentereita on palautettu Venäjän rajalta takaisin Britanniaan. Epäilyjen mukaan venäläisviranomaiset pitävät kalenteria maassa kiellettynä ”homopropagandana”.

Soutajien verkkosivu on myös joutunut palvelunestohyökkäyksen kohteeksi, mikä on hidastanut sivuston toimintaa. Palvelunestohyökkäyksessä verkkosivustoa kuormitetaan turhalla liikenteellä tai vierailuilla. Hyökkäyksen lähde on ip-osoitteiden perusteella ilmeisesti Venäjällä. Tosin verkkohyökkäysten todellista alkuperää on usein vaikea selvittää, koska hyökkääjät käyttävät usein hyväkseen muualla sijaitsevia saastuneita palvelimia ja -tietokoneita.

Venäläisen hyökkääjän mahdollinen motiivi voisi olla estää kalenterin myynti.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Vaikka hyökkäys tulisikin Venäjältä, kyseessä ei välttämättä ole valtiollinen taho. Heinäkuussa Venäjän presidentti Vladimir Putin viittaisi taittelijoiden kaltaisiin, itsenäisiin ”patrioottisiin hakkereihin”, jotka iskevät Venäjästä pahaa puhuvien tahojen kimppuun ja myönsi näiden ”teoreettisen olemassaolon”.

– Jos he eivät kestä muutamaa alastonta pakaraa, niin se on suoraan sanottuna aika surullista, toteaa Sport Allies -järjestön puheenjohtaja Angus Malcolm Cluleyn mukaan.

Miespuolinen soutujoukkue julkaisi ensimmäisen alastonkalenterinsa vuonna 2009 rahoittaakseen toimintaansa. Nykyään tuotot menevät Sports Allies -hyväntekeväisyysjärjestölle, jonka tarkoituksena on vastustaa homofobiaa erityisesti urheilussa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt