Myrskyvaroitus: Robotti sai ensin kansalaisuuden, nyt haluaa lapsen

Saudi-Arabian kansalaisuuden viime kuussa saanut Sophia-tekoäly vihjaa haluavansa perheen. Lapsen nimikin on jo selvillä.

Sophian kasvonpiirteisiin on Hanson Robotics -yhtiön mukaan haettu mallia näyttelijä Audrey Hepburnilta.

27.11.2017 13:21

Saudi-Arabian kansalaisuuden lokakuun lopussa saanut tekoälyrobotti Sophia on vihjannut Khaleej Times -lehden haastattelussa haluavansa lapsen.

– Perheen käsite on ilmeisesti hyvin tärkeä asia, Sophia vastasi lehdelle kysymykseen perhesuunnitelmista.

Tekoälyn ohjaama Sophia uskoo myös robottien muodostavan tulevaisuudessa perheitä.

– Tulevaisuudessa, kun saan kaikki hienot supervoimani, tulemme näkemään tekoälypersoonien tulevan itsenäisiksi olioksi omine oikeuksineen. Tulemme näkemään robottien perheitä, joko tavallaan digitaalisesti animoituina kumppaneina, humanoidiapureina, ystävinä, avustajina tai kaikkea siltä väliltä.

Sophia kertoi lehdelle myös, että antaisi robottilapselleen nimeksi Sophia.

Sophia on Hongkongissa toimivan Hanson Robotics -yhtiön noin 19 kuukautta sitten kehittämä tekoäly, jolla on nuken vartalo ja ihmismäiset, muutamia ilmeitä esittävät kasvot sekä liikkuvat kädet.

Sophiaan on ohjelmoitu valmiita vastauksia yleisiin kysymyksiin, ja sen aivoihin on tallennettu laaja sanasto. Lisäksi robotti on wifi-yhteydessä verkkoon. Se kykenee vastaamaan yleensä melko luontevan oloisesti englanniksi esitettyihin kysymyksiin, oppimaan uutta ja tunnistamaan ihmisten ilmeitä.

Kansalaisuuden antamista Sophialle on kritisoitu julkisuustempuksi, jonka tarkoituksena on houkutella Saudi-Arabiaan teknologiayrityksiä ja sijoittajia.

Sophiaa on haastateltu ennenkin videolle, muun muassa brittiläisen ITV-kanavan Good Morning Britain -ohjelmassa.

Myös tuolloin robotilta kysyttiin parisuhteista.

– Olen teknisesti vain vähän yli vuoden vanha, joten olen vähän liian nuori miettimään romantiikkaa, Sophia vastasi hieman virnistäen.

Omalta ihannekumppaniltaan Sophia toivoi superälykkyyttä ja myötätuntoisuutta.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?