Digitoday

Blogit ja foorumit kuihtuvat, Facebook lihoo

Julkaistu:

Verkkoviestintä
Matkapuhelinta käytetään nettisurffailuun entistä enemmän.
Matkapuhelin on yhä suositumpi laite netin käyttöön, kertoo Tilastokeskus. Tänä vuonna vajaat 70 prosenttia 16–89-vuotiaista suomalaisista oli käyttänyt nettiä matkapuhelimella liikkuessaan kodin ja työpaikan ulkopuolella.

Internetin mobiilikäytön lisääntyminen on yhteydessä älypuhelinten yleistymiseen edelleen. Tilastokeskuksen mukaan kolmella neljästä 16–89-vuotiaasta on omassa käytössään kosketusnäytöllä ja 3g- tai 4g-nettiyhteydellä varustettu puhelin. Älypuhelinten käyttäjien määrä kasvoi viime vuodesta viisi prosenttiyksikköä.

Muiden mobiilikäyttöön soveltuvien laitteiden kuten kannettavien tietokoneiden tai langattomien tablettien nettikäyttö kodin ja työpaikan ulkopuolella ei sen sijaan ole kasvanut edellisvuodesta, Tilastokeskus kertoo.

Foorumeille kirjoittelee enää harva

Yhteisöpalveluiden, kuten Facebookin, suosio on kasvanut edelleen blogien ja keskustelupalstojen suosion hiipuessa. Tilaston mukaan jo kuusi kymmenestä 16–89-vuotiaasta seuraa yhteisöpalveluja, ja seuraaminen on kasvanut muutamilla prosenttiyksiköillä vuosittain.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Sen sijaan se osa sosiaalista mediaa, joka liittyy verkossa julkaistavien uutisten välittömään kommentointiin, blogeihin ja keskustelupalstoihin, on menettänyt suosiotaan. Esimerkiksi keskustelufoorumeille kirjoitti enää kolmannes verrattuna tilanteeseen vuonna 2014. Tilastokeskuksen mukaan foorumikirjoittelun tyrehtymiseen on osaltaan vaikuttanut se, että verkkomediat ovat poistaneet tai rajoittaneet lukijoiden kommentointimahdollisuuksia.

Tilastokeskuksen mukaan 88 prosenttia 16–89-vuotiaista on käyttänyt nettiä tänä vuonna. Luku on sama kuin viime vuonnakin. Alle 55-vuotiaista nettiä käyttävät kaikki, kun tätä vanhemmissa ikäluokissa netinkulutus oli harvemmassa. 65–74-vuotiaista nettiä käytti 75 prosenttia ja 75–89-vuotiaista 37 prosenttia.

Internetiä käytetään pääasiassa asioiden hoitamiseen, viestintään, medioiden seuraamiseen ja tiedonhakuun. Asioinnista verkossa hoidetaan yleisimmin pankkiasioita.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt